ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2016 Pazar 00:14

Cumhuriyet icra kurulu başkanı Akın Atalay tutuklandı

Cumhuriyet icra kurulu başkanı Akın Atalay tutuklandı

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) müzahir oldukları" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay tutuklandı.


Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) müzahir oldukları" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, adreslerinde bulunamadığı gerekçesiyle 1 Kasım'da hakkında yakalama kararı çıkarılan ve dün yurtdışından dönüşünde Atatürk Havalimanında gözaltına alınan ve savcılıkça tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edilen Atalay'ın ifade işlemleri sona erdi.

Kararını açıklayan İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Akın Atalay'ın ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER