ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Kasım 2016 Salı 13:19

Cumhuriyet gazetesi önünde destek gösterisi

Cumhuriyet gazetesi önünde destek gösterisi

Cumhuriyet gazetesinin yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturmanın ikinci gününde bazı STK'lar gazete bınası önünde destek açıklaması yaptı


Cumartesi Anneleri, Cumhuriyet gazetesinin yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturmayı protesto etti.

Gazetenin önüne gelerek dayanışma eylemi yapan Cumartesi Anneleri ve beraberindekiler, "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganını atarak basın açıklamasını yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon üyesi Sebla Arcan, Cumhuriyet gazetesinin yanında olduklarını, çünkü Cumhuriyet Gazetesinin basın özgürlüğü demek olduğunu o nedenle burada bulunduklarını söyledi.

Cumhuriyet Gazetesiyle dayanışma için burada olduklarını belirten Arcan, şunları kaydetti:

"Gözaltında kaybedilenlerin aileleri ve kayıplar için mücadele eden insan hakları savunucuları olarak, basın özgürlüğün değerini en çok biz biliyoruz. Cumhuriyet bizim yanımızdaydı, biz Cumhuriyet'in yanındayız. Bu nedenle Özgür Gündem, İMC TV, TV 10, Hayatın Sesi bizim yanımızdaydı, biz onların yanındayız. Cumhuriyet çalışanlarının yanında olduğumuz için bugün buradayız."

1995'de Diyarbakır'da gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun'un eşi Hanım Tosun ise, "Bir kayıp yakını, bir Cumartesi Annesi olarak şunu söylüyoruz, bu ülkeyi yönetenler bunu görmeli. Bugüne kadar yanımızda olan basın kuruluşlarının hepsini kapatmış bir Cumhuriyet gazetesi kalmıştır. Bizim yanımızda oldukları için biz de onların yanındayız. Bizim sesimizi dünyaya duyuran bütün gazetecilerin yanındayız." ifadelerini kullandı.

1995 yılında İzmir'de gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Murat Yıldız'ın annesi Hanife Yıldız da basın özgürlüğü için burada olduklarını aktararak, "Basın özgürlüğünün kısıtlanmasının, biz kayıp yakınları ne anlama geldiğini daha çok biliyoruz. Çünkü basın bizim sesimizi duyuruyor. Ne biz susarız ne de basın susar. Çünkü, özgür basın herkesin özgürlüğü için çalışıyor. Biz de basının özgürlüğü için buradayız." dedi.

1 Kasım 1980'de İstanbul'da gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren'in kız kardeşi İkbal Eren Yarıcı ise şunları söyledi:

"Biz 36 yıl önce bu mücadeleye başladığımızda yanımızda sadece Cumhuriyet gazetesi vardı. 21 yıl önce Galatasaray meydanında Cumartesi Anneleri, kayıp yakınları olarak oturmaya başladığımızda yine yanımızda Cumhuriyet gazetesi ve bir sürü muhalif medya kuruluşu vardı. Bizim gözümüz, kulağımız oldular."

Diğer taraftan, Cumhuriyet gazetesinin bulunduğu sokakta polisin geniş güvenlik önlemleri devam ediyor.

CHP İstanbul Gençlik Kollarının da gazete binası önündeki bekleyişleri sürüyor.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER