ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2014 Salı 14:04

Cumhurbaşkanı Gül‘den önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Gülden önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hayatını kaybeden Berkin Elvan için açıklamalarda bulundu.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölüm haberini görünce çok üzüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Nijer Cumhurbaşkanı Issoufou Mahamadou'yu ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Gül, uzun tutukluluk süreleriyle ilgili olarak da bu sürelerin bir nevi cezaya dönüştüğünü, diğer taraftan uzun süre içinde karar verememenin kabul edilebilir bir şey olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Failler bulunmamış olsa, yakalanmamış olsa hadi diyebilirsiniz ki, bu kadar uzun sürebilir. Aynı gün failler yakalanmış ama bu kadar süre geçmiş. Dolayısıyla bunların çok ciddi şekilde konuşulması ve gerekli tedbirlerin yargı sürecimiz içinde hızlandırma ile ilgili alınması gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili düzenlemeler aslında yapıldı da biliyorsunuz" dedi.

BERKİN ELVAN'IN HAYATINI KAYBETMESİ

Bugün haberi görünce üzüldüm gerçekten. Bu olay olduğunda 14 yaşında bir çocuğumuzdu. Bugün hayatını kaybettiğini öğrendim. Ailesine başsağlığı diliyorum.

Yeni acıların yaşanmasına fırsat verilmeme gerektiğini buradan altını çizmeme gerekiyor. İstanbul valisi ile dün görüşmüştüm eminin gerekli dikkat gösterilecektir.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER