ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Nisan 2014 Cuma 18:43

Cumhurbaşkanı Gül Kütahya'da

Cumhurbaşkanı Gül Kütahyada

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hava Er Eğitim Komutanlığını ve Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret etti.


Öğle yemeğinin ardından Tugay Komutanlığı'na geçen Gül, basına kapalı ziyarette Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu'ndan birliğe ilişkin bilgi aldı.

Komutanlık ziyaretinin ardından ise Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi'ne gelen Gül, rektörlük girişinde

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan tarafından karşılandı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Peygamber Efendimize Mektup" yarışmasında birinci olan Ceren Buharalı isimli öğrenci, rektörlük girişinde Gül'e ödüllü çalışmasını takdim etti.

Cumhurbaşkanı Gül, rektörlük makamında yaptığı konuşmada, üniversitenin etkilenilecek seviyede güzel bir kampüsü olduğunu belirterek, "Gördüğüm en güzel kampüslerden birisi" ifadesini kullandı.
Devletin üniversitelere her türlü maddi desteği verdiğini vurgulayan Gül, üniversitelerden de eğitim, bilim dünyasına ve sanayinin gelişimine katkı beklendiğini belirtti. Gül, 1992'de kurulan ve kurumsallaşan üniversitenin kendisini ispatladığını ve Türkiye'nin her yerinden öğrenci aldığını dile getirdi.

Üniversitedeki araştırma ve geliştirme çalışmalarının da etkileyici olduğunun altını çizen Gül, üniversitelerin bulundukları şehrin ve bölgenin gelişmesine, hem endüstriyel hem de kültür ve sanat açısından lokomotiflik yaptığını söyledi.
Üniversitelerin sadece okul, üniversite hocalarının da sadece ders anlatan kişiler olmadığına işaret eden Gül, Dumlupınar Üniversitesinin de tüm bölgeye katkı sağlayacağını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Karaaslan da Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür ederek, ziyaretin kendilerini onurlandırdığını, çalışma azim ve heyecanlarını yükselttiğini belirtti.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER