ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Nisan 2014 Cuma 17:33

Cumhurbaşkanı Gül, Kütahya’da

Cumhurbaşkanı Gül, Kütahyada


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kütahya’da gazi ve şehit yakınları ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Gül, Kütahya çinilerinin dünyanın farklı ülkelerinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kütahya’ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında gazi ve şehit yakınlarının yanı sıra işadamları ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. İki defa ilan edilmesine rağmen elde olmayan sebeplerden dolayı Kütahya ziyaretini ertelemek durumunda kaldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Kütahya için ‘Şehzadeler Şehri’ benzetmesini yaptı. Çeşitli vesilelerle çok kez Kütahya’ya geldiğini ancak Cumhurbaşkanı olarak ilk defa geldiğini anımsatan Gül, Kütahya çinilerinin dünyaca ünlü olduğunun altını çizerek, ‘‘Sizlerin tabiri ile ‘ateşte açan çiçekler’. Gerçekten dünyanın neresine gitsek sanat merkezlerinde, büyük müzelerde sizin eserlerinizi oralarda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, bu geleneğe en güzel şekilde sahip çıkılarak geleceğe taşınmasını istedi. Kütahya’nın daima vatan ve milletine bağlılığı ile bilindiğini kaydeden Gül, şehrin tarihi yapısına gölge düşürülmeden yeniden imar edilmesi gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, yaşanan gerginliklerin Türkiye’nin siyasi geleneğinden kaynaklandığını ifade ederek açık ve şeffaf toplum olmanın öneminin altını çizdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Vali Şerif Yılmaz ise Cumhurbaşkanı Gül’ü Kütahya’da görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER