ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Mart 2014 Cuma 09:02

Cumhurbaşkanı Gül: Ayrılmaz bir bütünüz

Cumhurbaşkanı Gül: Ayrılmaz bir bütünüz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü, dünyanın en eski barış ve dostluk bayramı, baharın müjdecisi Nevruz'u hep birlikte kutlamanın mutluluğunun ve heyecanının yaşandığını belirtti.


Gül, doğanın uyanışını, insanın doğayla bütünleşmesini, bahar renklerinin yansıttığı uyumu, barışı ve hoşgörüyü simgeleyen Nevruz Bayramı'nın Asya'dan Balkanlara, Orta Doğu'dan Anadolu'ya kadar çok geniş bir coğrafyada aynı coşkuyla kutlandığına işaret etti.

Türkiye ve bütün Türk dünyasının, barış ve adaletin, insanlığın huzuru ve refahı için temel şart olduğunun bilinciyle her Nevruz'da ayrımcılığın olmadığı, barış dolu bir dünya çağrısını, umudunu ortak ve güçlü bir sesle dile getirdiğini belirten Gül, baharın bolluğu ve bereketiyle insan hayatına kattığı güzellikleri temsil eden Nevruz'un, farklılıklarını zenginlik olarak gören, insana değer veren, toplumsal hayatın temelini sevgi, saygı ve dayanışmayla oluşturan, yetiştirdiği büyük şahsiyetlerle bu hasletleri dünyaya yayan milletimiz için farklı bir anlamı olduğunun altını çizdi.

Etnik kökeni, dini, dili ve siyasi görüşü ne olursa olursa olsun, bu yüce milletin ayrılmaz ve eşit parçası olan vatandaşların, huzur ve barış içinde birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:

"Nevruz, milletimizin hasletlerini en doğru şekilde yansıtan, nesilden nesile aktarılması, anlamına uygun kutlanması ve sahip çıkılması gereken en önemli kültürel zenginliklerimizdendir. Nevruz kutlamalarının bu anlayışla hassasiyetler göz önünde bulundurularak omuz omuza, el ele gerçekleştirilmesi, herkesin heyecanlara kapılmadan sağduyu içerisinde hareket etmesi ve ülkedeki barış ve huzur ortamına yapıcı katkı sağlaması içten temennimizdir. Böylesine büyük bir coğrafyada bayramla karşılanan baharın, tüm güzellikleriyle hayatımızı renklendirmesi, ancak tüm vatandaşlarımızın birlikteliğiyle mümkündür.

Bu vesileyle bir kez daha dikkat çekmek isterim ki: Herkes bu ülkenin eşit haklara sahip, asil ve özgür vatandaşlarıdır. Bizler aynı duvarı oluşturan tuğlalar misali, ayrılmaz bir bütünüz. Bin yıldır olduğu gibi, bundan sonra da birlik ve beraberlik, sevgi, barış ve hoşgörü içerisinde yaşayacağız. Birlik ve beraberliğimizi itinayla koruyacağız. Nevruz'un özünde var olan değerlerin, herkes tarafından benimsenmesinin ve yaşanmasının, güçlü ve parlak geleceğimize uzanan süreçte büyük önem taşıdığını yeniden vurgulamak istiyorum. Bütün vatandaşlarımın, bu ortak coşkuyu başka ülkelerde de bizlerle paylaşan tüm halkların Nevruz Bayramı'nı kutluyor, Nevruz'un barış, huzur ve mutluluğun egemen olduğu daha güzel günlerin başlangıcı olmasını temenni ediyorum."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER