ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Ekim 2014 Cumartesi 13:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı mutlu eden açılış

Cumhurbaşkanı Erdoğanı mutlu eden açılış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Güneysu'da babasının adı verilen Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesi açılış töreninde konuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde yapımı tamamlanan ve babasının adını taşıyan Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesinin açılışını gerçekleştirdi.

Burada konuşan Erdoğan, cumhurbaşkanı olarak ilk kez Rize'yi ve baba ocağı Güneysu'yu ziyaret ettiğini anımsatarak, bir başka heyecanı da babası Güneysulu, Dumankayalı eski adıyla Pilihozlu, İstanbullu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İHL'nin açılışı dolayısıyla yaşadığını kaydetti. Okulun yapımında emeği geçen herkese sonsuz şükranlarını sunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum babasının hatırasını yaşatmak için okula adını veren Kazancı ailesine de teşekkür etti.

Bugün aynı törenle Hopa'da yapımı tamamlanan Hopa Anadolu İHL'nin de resmi açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, 24 derslikli 720 öğrenci kapasiteli, kütüphanesi, yemekhanesi, 4 laboratuvarı, 2 toplantı salonu, müzik, resim odaları ve 320 kişilik spor salonuyla bu okulda da şu anda 400 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. 

Babasının adını taşıyan İmam Hatip açılışında konuşma yapmaktan gurur duyduğunu belirten Erdoğan, "Bugün şahsım için çok anlamlı. TC'nin 12 Cumhurbaşkanı olarak hem ilimiz Rize’yi hem de baba ocağı Güneysu’yu ilk kez ziyaret etmenin heyecanını yaşıyorum. Aynı zamanda babam Güneysu’lu, Dumankaya’lı, Kaptan Ahmet Erdoğan İmamhatip Lisesi'nin açılışını yapmanın sevincini yaşıyorum." ifadesinde bulundu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER