ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2014 Perşembe 18:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Köşk'te tarihi konuşma

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Köşkte tarihi konuşma

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Köşk'teki devir-teslim töreninde tarihi konuşmayı yaptı.


12. Cumhurbaşkanlığı Devir-Teslim töreni 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuşmasıya başladı. Ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi konuşması:

Yurt içinden ve yurt dışından gelen aziz misafirler. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ekranları başında bizi izleyen aziz milletime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 91 yıllık cumhuriyet tarihimizde. Hatta 2 bin yıllık devlet tarihinde ilk kez devletin başındaki isim halkın sandık başında kendi tercihiyle seçmesiyle belirlenmiştir. Halkın oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olmanın da iftiharını yaşadığımı özellikle ifade etmek istiyorum.

10 Ağustos'ta ilk turda yüzde 52 oy vererek şahsıma bu kutlu vazifeyi tevdi eden miletime teşekkür ediyor. Emanetlerine sıpsıkı sahip çıkacağımı özellikle vurgulamak istiyorum. Yine bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı, değerli dava arkadaşıma, şahsım ailem ülkem ve milletim adıma özellikle şükranlarımı sunuyorum.

''ABDULLAH GÜL'LE ÇALIŞMAYA DEVAM ETMEK İSTERİM''

7 yıl içinde beraber çalıştık. 40 yıldır birlikte olmanın sorumluluğu içerisinde geldiğimiz bu noktada eserlerle bunu taçlandırmanın geldiği bir noktadır. Türkiye'ye çok büyük hizmet ve eserler bu anlayış içerisinde kazandırıldı. Bundan sonra da sayın Abdullah Gül'ün tecrübe ve fikirlerinden istifa etmek arsuzunda olduğumu belirtmek isterim. 

Türkiye, 2023 hedeflerine odaklanacaktır. Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve seçilmiş hükümet el ele vererek büyütecektir. Toplumsal refah artırılacaktır.

Şu anda 200 bini aşkın insanın öldürülmüş olduğu Suriye'ye sessiz kalamayız. Bunu insani, vicdani bir sorun olarak addediyoruz. Irak, Afganistan ve Somali'de, insana ve cana verdiğimiz değerin gereği olarak sesimizi yükseltiyoruz. Bizim için elmastan, altından, petrolden, enerji kaynaklarından öte insan vardır, can vardır.

GAZİ MUSTAFA KEMAL'DEN ÖRNEK 

Önümüzdeki dönemde, dış politikamız insan ve vicdan odaklı şekilde daha aktif ve etkili bir şekidle devam edecektir. Türkiye, 1923 tarihinde kurulmuş, aynı gün TBMM Gazi Mustafa Kemal'i ilk Cumhurbaşkanı olarak seçmiştir. Gazi Mustafa Kemal Meclis'teki konuşmasını şöyle tamamlamıştı: Türkiye Cumhuriyeti mesut muvaffak ve muzaffer olacaktır.
Gazi'nin bu sözleri o zaman uzun uzun alkışlanmıştı. O zaman Yozgat milletvekili Avni Bey dua yapılması teklifinde bulunmuş ve ilk Cumhurbaşkanı'nın seçilmesi vesilesiyle dua yapılmıştır.

BUNDAN SONRA DA BERABER YÜRÜYECEĞİZ

Allah'tan ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlar niyaz ediyorum. Dünyada barışın egemen olmasını niyaz ediyorum. Tüm şehit ve gazilerimizi hürmet ve minnetle yadediyorum. Misafirlerimize katıldıkları için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
Hani bizim bir şarkımız var, beraber yürüdük biz bu yollarda. Biz bu yollarda kar kış demeden beraber yürüdük. Ve inşallah yeni Türkiye'nin inşası yolunda yine hep beraber yürüyeceğiz. Allah yolumuzu açık etsin, yar ve yardımcımız olsun. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER