ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Şubat 2017 Pazartesi 10:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası

Cumhurbaşkanı Erdoğana suikast girişimi davası

FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın tutuklu 44 sanığı, ilk duruşma için gruplar halinde yargılamanın yapılacağı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'na getirildi


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın tutuklu 44 sanığı, ilk duruşma için gruplar halinde yargılamanın yapılacağı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'na getirildi.

"Suikast timi"nin yargılanmaya başlanacağı Muğla'da, polis ve jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Sanıklar, sabah saatlerinde Muğla E Tipi Cezaevinden yoğun güvenlik önlemi altında duruşmanın yapılacağı salona getirildi.

Sanıkların gruplar halinde getirilişi sırasında havadan da bir polis helikopteri takipte bulundu.

Jandarmaların eşliğinde duruşma salonuna dönüştürülen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'na gruplar halinde götürülen sanıkların getirilişi sırasında salon etrafında toplanan çok sayıda vatandaş sanıkları protesto etti.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına tutuklu 44 sanığın yanı sıra taraf avukatları ve sanıkların yakınları katılıyor.

Adliye sarayındaki salonların fiziki yetersizliği gözetilerek, çok sanıklı davaların Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda görülmesinin kararlaştırılması üzerine, mahkeme heyetinin bulunacağı kürsü, sanık, avukat, izleyici ve tarafların salona giriş-çıkış yapacağı bölümler hazırlanarak, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) ile sesli ve görsel kayıt için elektronik sistemlerin kurulumu gerçekleştirildi.

Bina girişinde kontrol noktası oluşturan ve çevrede güvenlik önlemi alan polis, avukatlar ile sanık yakınlarını içeriye aldı.

Duruşmaya katılan avukatlar yetki belgesi ve vekaletname göstererek salona alındı, sanık yakınlarının üst araması yapıldı, X-ray cihazından geçirildi. Bu arada sanık yakınlarından birer kişinin duruşmayı izlemesine izin verildiği öğrenildi.

Çok sayıda basın mensubunun da takip ettiği duruşmada, mahkeme başkanı tarafından sanık ve avukatların yerlerini almalarından sonra kimlik tespitine başlanacağı belirtildi.

- İddianame

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık olarak yer aldığı iddianamede, 3'ü firari 44'ü tutuklu 47 sanığın "Cumhurbaşkanına suikast", "anayasayı ihlal", "yasama organına karşı suç", "hükümete karşı suç", "silahlı terör örgütü yöneticisi olma", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama", "zincirleme şekilde silahla tehdit", "Cumhurbaşkanına hakaret", "zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret", "kamu malına zarar verme", "mala zarar verme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali" ve "nitelikli yağma" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

Saldırıyı gerçekleştiren FETÖ'nün "suikast timi"ndeki biri firari 37 asker için en az 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet talep ediliyor.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER