ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ağustos 2014 Pazar 14:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Necati Şaşmaz resepsiyonda bir arada

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Necati Şaşmaz resepsiyonda bir arada

İlklerin yaşandığı Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyona birçok ünlü katıldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez "başkomutan" sıfatıyla, Çankaya Köşkü'ndeki tören alanında, açık havada, 30 Ağustos resepsiyonu verdi. Erdoğan davetlileri, eşi Emine Erdoğan ile karşıladı.

SANAT DÜNYASINDAN ÜNLÜ AKINI

Köşk'teki  bu özel davete siyaset camiasından bir çok ismin yanısıra medya ve  magazin dünyasından da  katılan isimler oldu.  Kurtlar Vadisi başrol oyuncusu Necati Şaşmaz ve eşi Nagehan Şaşmaz da Çankaya Köşkü'nde resepsiyonundaydı.

Milletvekilleri, azınlık cemaatlerinin dini temsilcilerinin de katıldığı resepsiyonda, Jak Kamhi, Aydın Doğan, Ali Sabancı ve İbrahim Çeçen'in de aralarında bulunduğu işadamları ile Hülya Koçyiğit, Ahmet Yenilmez, Muazzez Ersoy, Nihat Doğan, Petek Dinçöz ve Demet Akalın gibi sanatçılar da davetliler arasında yer aldı. İşadamı Aydın Doğan resepsiyona ailesiyle katıldı. Sanatçı Muazzez Ersoy'un da resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a yanında getirdiği güllerden takdim ettiği görüldü.

YURDUN 7 BÖLGESİNDEN HERKES KATILDI

Şehit yakınları, gaziler, farklı spor dallarından uluslararası derece elde eden sporcuların bulunduğu resepsiyona, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün de aralarında bulunduğu, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, yabancı ülkelerin Ankara büyükelçileri, bürokratlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, harbiyeli öğrenciler ile sınıflarını temsilen farklı rütbede askerler de davet edildi.

Resepsiyonda yurdun 7 bölgesinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara'da ikametgahının bulunduğu mahallelerin muhtarlarının da davetliler arasında yer alması dikkati çekti.

Ayrıca koreografide, tarihten bugüne Osmanlı dahil olmak üzere Türk ordularının kullandığı 21 farklı üniformanın, muhafız alayı askerlerince giyilmiş şekilde sunulduğu gözlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın, yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı resepsiyonda, davetlilerle tek tek tokalaşması 1 saat 40 dakika sürdü.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER