ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Aralık 2016 Cumartesi 20:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli paramıza yönelelim, gelecek bizim paramızdadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli paramıza yönelelim, gelecek bizim paramızdadır

Erdoğan, halka seslendi: Diyorum ki sakın ha gidip de dolara, avroya saldırmayın. Gelin, yastığınız altında bu dövizler varsa yerli paramıza, milli paramıza yönelelim. Gelecek bizim paramızdadır.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Diyorum ki sakın ha gidip de dolara, avroya saldırmayın. Gelin, yastığınız altında bu dövizler varsa yerli paramıza, milli paramıza yönelelim. Gelecek bizim paramızdadır." dedi.

Erdoğan, Biz Cevahir Haliç Alışveriş Merkezinin açılışının ardından, alışveriş merkezi önünde bekleyen vatandaşlara seslendi.

Açılışı yapılan alışveriş merkeziyle Alibeyköy, Eyüpsultan ve İstanbul'un yeni bir sıçramayı daha yakaladığını kaydeden Erdoğan, "Bu bölgede atılan adımlarla, bildiğiniz gibi kentsel dönüşüm değişim projeleriyle yeni gelişmeler ve bu yeni gelişmelerle birlikte de adeta bir sınıf atlama sürecinin içindeyiz." dedi.

Alibeyköy'de 90'lı yıllarda yaşanan dere taşkınlarını anımsatan Erdoğan, "Alibeyköy deresi bir taşkın geçirmişti ve taşkında dere kenarındaki evlerin halini hatırlayalım. Belki o dönemde içinizde o evlerde oturanlar da vardı ama o günden bugüne işte bakın şu anda burada bu toplantıyı yapıyoruz ve artık bu her an tehdit altında olan bölge bu tehditlerden kurtarılmış oldu. Şimdi çok daha modern, çok daha güzel bir semtte yaşamanın gururu içindeyiz. Biz sizleri seviyoruz, Allah için seviyoruz. Sizlere efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. 14 senedir bunun hazzını yaşıyoruz ve daha iyi olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

15 Temmuz'da darbe girişimiyle, F-16'lar, helikopterler, tanklarla, toplarla başarılı olamayanların bu defa ekonomik darbeyle bunu başarmanın gayreti içinde olduklarını dile getiren Erdoğan, şöyle dedi:

"Onun için ikide bir şunu söylüyorlar: 'Döviz baskısı'... Diyorum ki sakın ha gidip de dolara, avroya saldırmayın. Gelin yastığınızın altında bu dövizler varsa yerli paramıza, milli paramıza yönelelim. Gelecek bizim paramızdadır. Her şeyden önce bu millet kendi değerlerine sahip çıkan bir millettir ve el ele vererek, gönül gönüle vererek kendi milli paramızla, sağolsun bu alışveriş merkezinde Ayşe (Cevahir Ersoy) güzel bir açıklama yaptı. Bütün kiralamaları döviz üzerinden değil milli paramız üzerinden yapmak suretiyle önemli bir adım attı. Buradan tüm mülk sahiplerine, alışveriş merkezlerine buradan da çağrı yapıyorum: Gelin, bu ülkeyi seviyorsanız, bu milleti seviyorsanız alışveriş merkezlerinizdeki dükkanları bir diğer yerlerdeki dükkanları dolar, avro üzerinden kiraladıysanız bunları bugünün kuru üzerinden Türk lirasına çevirin. Bu adımı atalım. Bu adımı atalım ki benim esnafım da güç kazansın. Çünkü birçok esnaf şu anda endişeli, 'Ben bunu acaba bu şekilde ödeyebilir miyim?' diyor. İşte onları da rahatlatalım. Onun için şunu bilelim; Kardeşlerim, bütün bu mal, mülk, bütün bunlar geçici, bunu biliyoruz. 'Mal da yalan mülk de yalan/Gel biraz da sen oyalan' diyor ya şair, öyleyse biz oyalanacağımız bu mal mülk noktasında dolara, avroya mahkum etmeyelim vatandaşımızı. Kendi milli paramızla kiralayalım ve onlar da hizmetlerini verirken bu rahatlık içinde bu huzur içinde milletine, devletine ve kendi oradaki ev sahibine sadakati daha da artsın."

Erdoğan, konuşmasını "Bu duygular içinde birliğimiz beraberliğimiz için hele hele bugünlerde özellikle iktidar partisiyle MHP arasında sürdürülmekte olan bu anayasa görüşmesinin milletimiz için, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Sizleri de bu duygularla selamlıyorum. 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım', diyorum." diyerek tamamladı.

Vatandaşlar Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER