ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 23:07

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yılmaz Bingöl'de


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, ''Başarıda korku ile ümit arasında bir yerde olmayı mutlaka sürdürmemiz gerekiyor. Aşağılık kompleksi kötü bir şey, aşırı güven ise zararlı'' dedi.
     Yılmaz, Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen ''Doğu Anadolu'nun Kalkınmasına Yönelik Politikalar: Bingöl Örneği'' konulu panelde yaptığı konuşmada, dünyanın, finansal krizle başlayan, sonrasında reel ekonomiye sıçrayan ve bütün piyasaları etkisi altına alan krizin içinden geçtiğini belirtti.
     Kriz nedeniyle Türkiye'nin gösterdiği performansın uluslararası camia tarafından dikkatle izlendiğini ve hakkında övgüler yağdırıldığını kaydeden Yılmaz, bu anlamda Türkiye'nin bir başarı hikayesinin olduğunu kaydetti.
     Kendini yönetemeyen ve kaynaklarını doğru kullanamayan toplumların, sorunları kendisine çektiğine ve bu sorunları çözmek için başkalarının yardımına ihtiyaç duyduğuna işaret eden Yılmaz, böyle bir dönemden geçen Türkiye'nin, şu anda yeni bir döneme girdiğini ifade etti.
     Yılmaz, bugün gelinen noktada ülkede güven ortamının oluştuğunu bildirerek, ''Bu güven bize doğruyu yaptırmanın yer ve şekillerini gösterdi. Bu başarının arkasında öz güven bulunmaktadır'' ifadelerini kullandı.
     Özgüvenin artmasıyla kıt kaynaklara rağmen doğru işler yapılabildiğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:
     ''Özgüveni çok aşırıya da götürmemek lazım. Çok fazla övgü insana yanlış yaptırır. Onun için yabancıların bize söylediği 'çok iyi işler yaptınız, beceriyorsunuz, yapıyorsunuz, aslansınız, kaplansınız' sözlerine kulak verelim ama bunu büyük yüksek bir faizle de ıskonto edelim. Başarıda korku ile ümit arasında bir yerde olmayı mutlaka sürdürmemiz gerekiyor. Aşağılık kompleksi kötü bir şey, aşırı güven ise zararlı.''
     Panele Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akif Ersoy, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Burçin Yereli, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER