ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Mart 2014 Çarşamba 06:19

Cübbeli darbeye HSYK incelemesi

Cübbeli darbeye HSYK incelemesi

HSYK, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyeleri hakkında "inceleme" kararı verdi. 2. Daire'nin yürüteceği inceleme, "Ergenekon davasının gerekçeli kararının 7 aydır yazılmaması" nedeniyle yapılacak.


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3. Dairesi, hakimler hakkındaki şikayet dilekçesini ve dün yapılan açıklamaları değerlendirdi.

Akşam'ın haberine göre; Ahmet Hamsici'nin başkanlığında toplanan Daire, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese ve üyeler Sedat Sami Haşıloğlu ve Hüsnü Çalmuk hakkında "Ergenekon davasının gerekçeli kararını hâlâ yazmadıkları" gerekçesiyle oyçokluğuyla inceleme kararı verdi. Karar, onay için Adalet Bakanı Bozdağ'a gönderilecek. Onay gelirse hakimler hakkında inceleme yapılacak. Gerek görülürse soruşturma için teklifte bulunulacak. Buna da onay çıkarsa soruşturma işlemlerini HSYK 2. Dairesi yürütecek.

GEREKÇEYİ 7 AYDA NEDEN YAZMADINIZ?

Aynı mahkemenin, ÖYM'leri kaldıran yasaya rağmen, yetkisiz olarak Ergenekon sanıklarının tahliye talebini görüşerek 'ret" kararı vermesi ve "Meclis kanun da çıkarsa mahkeme kapatamaz" gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunması ise HSYK tarafından önümüzdeki günlerde görüşülerek değerlendirilecek. İstanbul 13. Ağır Ceza üyeleri hakkında Ergenekon davasının gerekçeli kararını 7 aydır yazmadıkları gerekçesiyle Tuncay Özkan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, HSYK'ya şikayette bulunmuştu.

BOZDAĞ HSYK'YI GÖREVE ÇAĞIRMIŞTI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince dün yapılan açıklamada "Özel yetkili mahkemelerin TBMM tarafından kaldırılmasının anayasaya aykırı olduğu ve konunun AYM'ye götürüleceği" belirtilmişti. Bozdağ da konuyla ilgili HSKY'yı görev çağırmıştı.  

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER