ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 16:19

Çocuklar, uçan şemsiye ile çevreyi kirletmeyecek


Bursa İnegöl Belediyesi Çocuk Tiyatrosu oyuncularının sahneye koyduğu “Uçan Şemsiye” isimli müzikli
çocuk oyunu, belediyenin nisan ayı kültür etkinlikleri kapsamında çocuklarla buluştu.

Ümit Denizer’in yazdığı, Volkan Derman’ın yönettiği ve Aslıhan Dikyokuş, Melis Ayasova, Nihal Çelik, Yaren Hüseyinoğulları, Firdevs Ergün ve Hakan Akdağ’ın oynadığı Uçan Şemsiye oyununu; ilçe genelindeki çocuklar ile merkez ve köy okullarından gelen öğrenciler seyretti.

Oyunda; çocuk irisi, kaba, huysuz ve sevimsiz Devol, sürekli çevreyi kirletmekte, çöplerini her seferinde çocukların oyun alanına dökmektedir. Çocuklar bundan çok rahatsızdırlar fakat Devol’den çekindikleri için ona bir şey diyememektedirler. Müzik, dans ve kuklaların kullanıldığı oyunda, çocuklara çevreyi koruma ve birlikte davranma bilinci aşılanması amaçlandı.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, yaptığı açıklamada, İnegöl Belediyesi’nin aylık kültürel etkinliklerinin artarak devam ettiğini dile getirerek, “Çocuklar bizim geleceğimiz. Yaptığımız kültür sanat etkinliklerine çocuk oyunlarını da ekliyoruz. Böylelikle çocuklarımıza tiyatro kültürünü de kazandırmayı hedefliyoruz. Bu oyunumuzda da çevre kirliliğine karşı çocukların mücadele edebilmesini ve çevreyi kirletmemeyi konu edindik. Geri kazanım alışkanlığını vermeye çalıştık. Yavrularımıza daha temiz ve daha güzel bir İnegöl diliyorum.” dedi. İki seansta 500 civarında çocuğun seyrettiği müzikli, eğlenceli, ibret verici tiyatro oyunu izleyenlerce çok beğenildi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER