ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Kasım 2017 Pazartesi 14:55

Çocuklar gökyüzünü renklendirdi

Çocuklar gökyüzünü renklendirdi

Gaziantep'te, "Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla düzenlenen balon ve uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yıldırım: "Savaşın, göçlerin, yoksulluğun ve sıkıntıların olmadığı bir dünya diliyoruz"


Gaziantep'te, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla düzenlenen balon ve uçurtma şenliğinde renkli görüntüler oluştu.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, bugünün, çocukların haklarını garanti eden günlerden birisi olduğunu belirtti.

Her insanın doğuştan belirli haklarla dünyaya geldiğini dile getiren Yıldırım, "Bu haklar tüm insanlar için özellikle çocuklar için asla ertelenemez, devredilemez haklardır. İnşallah savaşın, göçlerin, yoksulluğun ve sıkıntıların olmadığı bir dünya diliyoruz." dedi.

Programın sonunda yaklaşık 300 çocuk, ellerindeki rengarenk balonları gökyüzüne bıraktı.

Törenin ardından ellerinde Türk bayrakları bulunan çocuklar, Demokrasi Meydanı'ndan Gar Meydanı'na kadar "Çocuk Hakları Farkındalık Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Burada bulunan 15 Temmuz Şehitler Müzesini de gezen çocuklar, hain darbe girişimini anlatan videoları izledi.

Daha sonra Masal Parkı'nda düzenlenen uçurtma şenliğine katılan çocuklar, büyük bir heyecanla rengarenk uçurtmalarını havalandırdı.

Sonbaharın eşsiz renk tonları ile rengarenk uçurtmaların oluşturduğu görüntü, izleyenlere de adeta görsel şölen sundu.

Çocuk evlerinde kalan Afgan uyruklu Mahmut Sefa, AA muhabirine, ilk kez uçurtma uçurduğunu belirterek, çok mutlu olduğunu söyledi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER