ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 12:32

"Çocuklar anaokulu deneyimini mutlaka yaşamalı"

"Çocuklar anaokulu deneyimini mutlaka yaşamalı"


 Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rıza Ülker, anaokullarında verilen her eğitim sürecinin çocuğun gelişiminin desteklenmesine yardımcı olduğunu söyledi. Ülker, “Erken çocukluk döneminde çocuğunuza bir anaokulu deneyimi mutlaka yaşatmalısınız.” dedi.

        Yrd. Doç. Dr. Rıza Ülker, Ferhan Nakıboboğlu International School öğretmenlerine ve velilerine seminer verdi.
"Çocuk eğitimi eş seçimiyle başlar." diyen Ülker, okul öncesi eğitimdeki büyük resmin ne olduğundan bahsetti. Ülker, "Okul öncesi eğitimin önemini konuşmaya gerek yok. Çünkü eğitimsiz insanlar bile öğrendi bunu. Zaman bir ülkede okul öncesi konusunda milli bir seferberlikle herkesin bir şeyler yapma zamanıdır. Her şey devletten beklenilmez. Herkes ailelerinden başlar, çocukları okul öncesine yönlendirir, mahalledeki anaokulu hocalarına gönüllü eğitim verir, bağış yapar. Ancak bu şekilde okul öncesi eğitiminde yol alınabilir.” diye konuştu.

        Bir ülkenin sadece ekonomisi için yapabileceği en iyi yatırımın okul öncesine olduğunu belirten Ülker, “Çünkü 20 yıl sonra bu çocuklar ülke ekonomilerine katkıları ile devletin harcadığının kat kat fazlasını geri iade edeceklerdir." ifadelerini kullandı.

        Çocuklara bağırıp çağırmakla problemlerin çözülmeyeceğine de dikkat çeken Ülker, “Çocuklarımıza her bağırdığımızda onların kendine güveni biraz daha azalacaktır. Bu nedenle içine kapanık ve problemli bir çocuk haline gelebilirler. Onları keşfetmeliyiz. İç dünyalarına girmeliyiz. Onları, kucaklamalıyız, öpmeliyiz, onlarla oynamalı ve ilgi göstermeliyiz. Çünkü ilgi, çocukları iyileştirme gücüne sahiptir. Çocuğunuz bir hata yaptığında veya yere düştüğünde anne ve baba burada çok dikkatli olmalıdır. O anda çocuğunuz sığınacak bir liman arıyor olabilir. Bu nedenle ona kızdığınız zaman, aranızda kuracağınız bağın güçlenme fırsatını kaçırabilirsiniz.” şeklinde konuştu.





CİHAN

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER