ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Eylül 2019 Salı 12:15

Çocuk hackerlara operasyon

Çocuk hackerlara operasyon

Kargo şirketlerinin veri tabanına müdahale ederek 2 milyon liralık haksız kazanç sağlayan ve aralarında Türkiye yazılım birincisinin de olduğu, yaşları 17 ila 22 arasında değişen 14 şüpheli yakalandı


Kargo şirketlerinin veri tabanını hackleyerek ele geçirdikleri kullanıcı bilgileriyle, müşterilerin internetten satın aldıkları yaklaşık 2 milyon lira değerindeki ürünleri kendi adreslerine getirterek haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 14 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, kargo şirketlerinden gelen çok sayıda şikayet üzerine 3 ay süren teknik takip sonucu belirledikleri şüphelileri yakalamak için İstanbul, Manisa, Adana, Ankara ve Zonguldak'ta eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, yaşları 17 ila 22 arasında değişen 14 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında Türkiye yazılım birincisi B.E'nin de olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin, Türkiye'de "ilk defa kullanılan" ve internet üzerinden hacklenen bilgilerin kargo firmasındakilerle değiştirilmesi suretiyle kargoyla gönderilen malzemelerin sahte kimlikle alınması şeklindeki drop (düşürme) yöntemini kullandıkları belirlendi.

Bu şekilde nitelikli dolandırıcılık yaptıkları ve aldıkları malzemeleri alışveriş sitelerinde satarak 2 milyon liralık haksız kazanç sağladıkları tespit eden şüphelilerin adreslerinde, 2 soğuk mühür, 20 cep telefonu, 2 modem, 13 flash bellek, tablet, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, ruhsatsız silah, kurusıkı tabanca, 3 sahte kimlik, geçici sahte kimlik, PVC makinesi, bir miktar uyuşturucu maddeyle 6 bin lira ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne gönderilen 14 şüpheliden, şebekenin 22 yaşındaki liderinin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklandı. 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER