ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Haziran 2013 Pazar 12:42

CNN'in 9 saatlik Gezi yayını bunun içinmiş!

CNNin 9 saatlik Gezi yayını bunun içinmiş!

CNN'in 9 saatlik canlı yayın yapmasının nedeni anlaşıldı. O ilginç nedeni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bazı kesimlerin yatırımcıları aradığını ve "Türkiye'de savaş var. CNN'in canlı yayınlarına baksanıza" diyerek bu yayınları delil gösterdiğini söyledi.

Malatya Aktif İşadamları Derneği'nin Ekonomi Dünyası Ödülleri Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı törenle sahiplerini buldu. Bakan Şimşek, Türkiye'nin aleyhinde çalışanların yatırımcıları arayıp CNN'in yayınlarını gerekçe göstererek Türkiye'de savaş olduğunu söylediklerini anlattı.

Şimşek, Yeni Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada dünyanın son 60 yılın en büyük küresel kriziyle karşı karşıya kaldığını belirterek Türkiye'nin, birçok yönüyle küresel krizden en az etkilenen ülkelerden birisi olduğunu söyledi.

GEZİ PARKI ODAKLI GELİŞMELER

Konuşmasında Gezi Parkı odaklı gelişmelere de değinen Şimşek, bu eylemlerin organize bir sabote eylemi olduğunu belirterek, "Biz dünyada bir çıkar lobisinin olduğunu, bir yarış olduğunu biliyoruz. Bir çatışmanın içten içe olduğunu biliyoruz. Fakat içeride bu fitneye güçlü bir katılımın olmasını doğrusu anlamakta güçlük çekiyoruz" açıklamasını yaptı.

Milletin çoğunluğunun oyunu arkalarına aldıklarını kaydeden Şimşek, buna karşılık çoğulcu bir yaklaşım içinde olduklarını söyledi.

"Kimsenin hayat tarzına müdahale ettiğimiz yok" diyen Şimşek, şöyle konuştu:

"Tam aksine hayat tarzına müdahale edilenleri özgürleştirme noktasında bir irade ortaya koymuşuz. Başörtüsü dahil olmak üzere. Kimseye biz içki içmeyin demiyoruz. Bütün medeni, demokratik, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi uyuşturucu, içki, sigara gibi konularda birtakım düzenlemeler yapmışız. Kimseye zorla şu kadar çocuk yapacaksın demiyoruz. Bu ülkenin nüfusu 2050'li yıllarda hızla azalmaya başlayacak. Çalışma çağındaki nüfus hızla azalacak. Yani Türkiye henüz zenginleşmeden yaşlı hale gelecek. Aldığımız tedbirler karşısında 2050 sonrasını düzeltmeye çalışacağız. Buna diyorlar ki, bizim hayat tarzımıza karışmayın. Karışan yok. Ülkenin batısında doğurganlık oranı yüzde 1,6'ya düşmüş. Gelişmiş ülkelerin de aşağısında. Sağolsun Doğu ve Güneydoğu Anadolu sayesinde Türkiye'de ortalama doğurganlık oranı yüzde 2 civarında."

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER