ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Haziran 2013 Salı 18:35

Cizre'de asayiş teşkilatı kurdular!

Cizrede asayiş teşkilatı kurdular!

Terörün bitirilmesi için önemli adımlar atılırken, süreci sabote etmeye yönelik gelişmeler de dikkat çekiyor.


Türkiye’de yıllardır devam eden terörün bitirilmesi için önemli adımlar atılırken, süreci sabote edecek gelişmeler de dikkat çekiyor.

Bunun bir örneği Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşandı. Şehir ve gençlik yapılanmalarına ağırlık veren PKK, ilçede lokal de olsa ‘asayiş’ birimleri oluşturdu.

Örgütün kurduğu Yurtsever Demokratik Gençlik- Hareketi (YDG-H) askeri kurallara göre tören düzenleyip, diploma dağıttı.

Üzerinde Öcalan’ın fotoğrafının olduğu siyah kıyafetler giyen ve yüzünü poşuyla kapatan örgüt üyeleri törenden sonra Nusaybin ve İdil Caddesi üzerinde lastik yakarak yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolleri yaptı.

Söz konusu tören PKK’ya yakınlığıyla bilinen Dicle Haber Ajansı tarafında da haberleştirildi.

HEPSİNİN YÜZÜ KAPALI

Kendilerini YDG-H üyesi olarak tanıtan bir grup, törenin yapıldığı alanın sözde güvenliğini sağladı.

Daha sonra çatışmalarda öldürülen terör örgütü mensupları için saygı duruşu yapıldı. Yüzü kapalı bir PKK’lı tarafından okunan açıklamada özetle şu ifadeler kullanıldı:

“Diyarbakır’da Nevruz kutlamalarında ilan edilen demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa hamlesiyle birlikte yılların özgürlük mücadelesi yeni bir sürece girdi. Kürt ve Kürdistan’ın varlığının kabul edilmeye başlandığı bu süreçle birlikte temel mücadele alanının yeni özgür yaşamı inşa etme olacağı kesindir. Bunun ilk ve temel ayağı şüphesiz öz savunmadır. YDG-H olarak öz savunma endeksli asayiş güçlerini oluşturmayı tarihsel bir sorumluluk olarak üstleniyoruz.”

Yapılan açıklamanın ardından yüzü kapalı kişilerin isimleri anons edilerek, sözde diplomaları verildi.

Daha sonra mahalle ve caddelere inen PKK’lılar, yol kontrolü yaptı.

Lastik yakıp yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale ederek dağıttı.

Yapılan açıklamanın ardından yüzü kapalı kişilerin isimleri anons edilerek, sözde diplomaları verildi.

Daha sonra mahalle ve caddelere inen PKK’lılar, yol kontrolü yaptı. Lastik yakıp yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale ederek dağıttı. (Kaynak: Zaman)

ŞIRNAK VALİSİ ÖZKAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan bazı basın yayın organlarında yer alan Cizre'de PKK'nın sözde asayiş birimi kurduğu iddiasına yönelik "Söz konusu haberdeki fotoğrafın başka yera ait olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Vali Özkan yaptığı açıklamada, Cizre'nin Nur Mahallesi'nde önceki gün akşam saatlerinde çoğunluğu küçük yaştaki çocukların oluşturduğu bir grubun, yola barikat kurup eylem yapmaya çalıştığını söyledi.

Güvenlik güçlerinin anında müdahale ederek grubu dağıttığını belirten Özkan, "Söz konusu haberdeki fotoğrafın başka yere ait olduğunu düşünüyoruz. Konuyla ilgili araştırmamız sürüyor" diye konuştu.
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER