ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Kasım 2014 Salı 17:45

Cizre karıştı

Cizre karıştı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde ’Öcalan’a özgürlük’ sloganı ile düzenlenen yürüyüşe polis, izinsiz olduğu gerekçesiyle müdahale etti.



Cudi Mahallesi Belediye Taziyeevi önünde bir araya gelen çok sayıda kişi PKK, KCK ve YPG bayrakları ile ’Öcalan’ın özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür’ pankartları açarak yürümek istedi. Mahalle içerisinde bir süre tur atan grup, daha sonra Hükümet Konağı’na doğru yürüyüşe geçti. Gurup Nusaybin Caddesi’ne çıkmadan, polis yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesi ile grubun dağılması için anons yaptı. Uyarıları dinlemeyip yürümek isteyen gruba polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisin müdahalesi ile grup, geri dönerek sokak aralarından İdil Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Cudi Mahallesi üzerinden İdil Caddesi’ne çıkan grubun önü Dörtyol Kavşağı’nda polis zırhlı araçları tarafından kesildi. Polisin dağılın uyarısına aldırış etmeyen gruba ikinci kez müdahale edildi.

Polisin müdahalesi ile kalabalık ara sokaklara kaçarken, küçük yaştaki çocuklardan oluşan bir gurup polis araçlarına taşlarla saldırdı.

GENÇLİK MERKEZİ VE İÇİNDEKİ EŞYALAR ATEŞE VERİLDİ

Öte yandan, sabaha karşı kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından tahrip edilip, eşyaları yağmalanan Gençlik Merkezi’nin bir bölümü ateşe verilirken içinde bulunan diğer eşyalarda olaylar esnasında göstericiler tarafından çıkarılıp cadde ortasında ateşe verildi.

Olaylar, Nusaybin Caddesi ve İdil Caddesi’nde devam ediyor.











KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER