ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 11:27

Cihan Kırmızıgül davası Yargıtay'da


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül'ün yargılandığı davayla ilgili görüşünü hazırladı.
     Başsavcılığın tebliğnamesi, kararı verecek Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne gönderildi.
     Tebliğnamede, Kırmızıgül'ün, ''silahlı terör örgütü faaliyeti kapsamında patlayıcı madde bulundurma ve atma'' suçundan mahkumiyetine dair hükme ilişkin sanık avukatının temyiz itirazının reddiyle hükmün onanması istendi.
     İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin sanıkla ilgili gerekçesinin, hukuka uygun, yasal ve yeterli olduğu belirtilen tebliğnamede, sanık avukatının yerinde görülmeyen tüm temyiz itirazlarının reddedilmesi talep edildi. Yerel Mahkeme, Kırmızıgül'ü bu suçtan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırmıştı.
     Tebliğnamede, sanığın ''silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme'' ve ''silahlı terör örgütü faaliyeti kapsamında yakıcı madde ile mala zarar verme'' suçlarından mahkumiyetine dair hükümlere yönelik temyiz itirazları da irdelendi.
     Başsavcılığın tebliğnamesinde, sanığın terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek amacıyla katıldığının, eylem yapan bir grup içerisinde patlayıcı madde bulundurmak ve atmak suçunu işlediğinin, bu eylemler sırasında attığı patlayıcı maddeyle özel bir şirkete ait iş yerine zarar verdiğinin mahkemece sabit görüldüğü belirtildi.
     Delillerin takdirinde, sübutta, oluşun belirlenmesinde, sanık savunmalarının inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş olmasında, suçların niteliklerinin belirlenmesinde, hukuka ve suç hüküm tarihlerinde yürürlükte bulunan yasal mevzuata uygun yapılan uygulamada, cezayı artırıcı azaltıcı nedenlerin takdir kılınmasında isabetsizlik bulunmadığı kaydedildi.
     Tebliğnamede, bu nedenlerle sanık avukatının temyiz itirazlarının reddine karar verilmesi istendi.
     Ancak hükümden sonra yürürlüğe giren kamuoyunda 3. Yargı Paketi olarak bilinen 6352 sayılı Kanun'un ilgili maddeleri gözetildiğinde, sanığın hukuki durumunun yeniden takdir ve tayininde zorunluluk bulunması nedeniyle hükmün bozulması talep edildi.
    

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER