ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2013 Salı 13:37

"CHP'ye yakın bir gazeteci tutuklandı"

"CHPye yakın bir gazeteci tutuklandı"

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Reyhanlı saldırısı ile ilgili son derece önemli açıklamalarda bulundu.


Başbakan Erdoğan AK Parti grup toplantısında Reyhanlı saldırısıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Reyhanlı saldırısıyla ilgili olduğu belirtilen bir kişinin tutuklandığını belirten Başbakan Erdoğan, tutuklanan kişinin, bir gazeteci olduğuna vurgu yaparken CHP ile direkt bağlantısına dikkat çekti.

"Hatay'da tehlikeli bir oyun oynanmak isteniyor. Türkiye içindeki uzantılarıyla icra edilmek isteniyor. Siyasi mezhepçilik yapılıyor. Bu oyuna hiçbir mezhep mensubunun oyuna gelmemesi gerekiyor. Hatay'da CHP'ye yakın bir gazetenin sahibi ajanlık iddiasıyla tutuklanmış durumda. Dünyadaki hiçbir olaya etnik köken çerçevesinde bakmayız." diyen Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"CHP, Türkiye üzerine oynanan olaylarda taşeron olmaz buna müsaade etmeyiz. CHP'li bir milletvekilinin yakın akrabası bu gizli işin içinde oldu. Reyhanlı saldırısının planlayan kişi CHP'yi Laskiye'ye götüren kişidir. Türkiye içindeki karanlık işleri planlayan şahıstır. İfadeler fotorğraflar şuanda yargını elindedir.

Elimizde deve fotoğrafları yok, otomobillerin plakaları var. Ama sen develer üzerinde turistik seyahat ediyorsa o ayrı konu. Ahlaksızca yaptığı saldırılar irtibatı örtmeye karartmaya yetmez. Derhal tatmin edici açıklama yapmak zorundalar. Derhal Kılıçdaroğlu istifa etmelidir, CHP bu genel başkandan kurtulmalıdır. Son derece ciddidir.

Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca hiçbir parti bir başka ülke rejimiyle böyle ilişki kurmadı. CHP'nin tarihine bu kara lekeyi süren genel başkanı şiddetle kınıyorum. 76 milyonun tahriklere karşı tekrar uyarıyorum.

CHP Geneş başkanı derhal istifa etmelidir. CHP seçmeni bu başkandan derhal kurtulmalıdır."
 

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER