ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2013 Salı 13:01

CHP'nin Mehmet Akif Ersoy rahatsızlığı

CHPnin Mehmet Akif Ersoy rahatsızlığı

CHP'li vekil Mehmet Siyam Kesimoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında Mehmet Akif Ersoy'u anlatan bir kitabın okutulmasından duyduğu rahatsızlık nedeni ile TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.


Emrah İriç - YAZETE.COM

CHP'nin verdiği soru önergelerine bir yenisi daha eklendi. Ancak bu seferki biraz farklı. Çünkü rahatsız olunan şey bir kitap. Üstelik Mehmet Akif Ersoy'u anlatan bir kitap.

CHP Kırklareli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Valiliği’nin ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği "Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği"nin faaliyetlerini Meclis gündemine taşıdı.

Derneğin MEB okullarında da faaliyet gösterdiğine dair bilgiler geldiğini belirten Kesimoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Bu dernek aracılığıyla din istismarı yapıldığını iddia eden Kesimoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan dikkat çeken bir soruya cevap vermesini istedi. Soru önergesinde; “Akif Dede” isimli kitap okullarda okutulmuş mudur? Öğrenciler bu kitapla ilgili sınava tabi tutulmuşlar mıdır?" diye soran Kesimoğlu akıllara "CHP Mehmet Akif Ersoy'dan rahatsız mı?" sorusunu getirdi.

Peki CHP'li Kesimoğlu'nun bahsettiği kitap kime ait?

"Akif Dede" ismini taşıyan bu kitap Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu'na ait. Vakkasoğlu sevgi üzerine yazdığı kitapları ile milyonlarca kitap okurunun gönlünde taht kurmuş bir isim. Bu kitabında da Mehmet Akif Ersoy sevgisini anlatmış. Kitabın tanıtımı da şu şekilde:

Gençler, geleceğimiz.
Gençler, ancak güzel gönüllü örneklerle güzelleşir.
Gönlü en güzellerden birisidir Akif Dede.
Çünkü o, hayatı ve eserleriyle gönülleri fethetti. Nesilleri fethetti.
Gençler!
Ondan kalan emaneti taşımaya,
İnancının bayrağını yükseltmeye,
Asım`ın nesli olmaya,
Yeni bir Çanakkale ruhuyla kendine gelmeye, özüne dönmeye,
Akif Dede`yi yeniden ve derinlemesine keşfetmeye,
Akifçe yaşamaya, Akif olmaya,
Onu anlamaya, onun yüreğinde yer almaya,
Ona yâr olmaya,
Var mısınız?
Cevabınız "evet" ise, bu eser tam size göre...

Bu arada CHP'nin rahatsızlığı kitabın çıktığı yayınevi olabilir. Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı'nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Nesil Yayınları'ndan çıkan kitapta CHP'nin iddia ettiği gibi cemaati bir unsur da yok. 

Akif Dede isimli kitabın yazarı Vehbi Vakkasoğlu, Yazete.com'a konuştu. "Söz konusu olan kitap adından da anlaşılacağı gibi Milli Şair'imizin ahlakını, hayatını, erdemini, 63 yıllık hayatından geriye kalanların anlatıldığı bir kitap" diyen Vakkasoğlu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Bu kitabı, genç, yaşlı, kadın, erkek on binlerce insan okudu. 51 baskı yatı. 2 sene içinde okuyan binlerce insandan o kadar çok takdir, tebrik aldık ki yazsak kitabın on misli kitap çıkar.

Bu beyefendi bu ktiabın neresinden rahatsız olmuş anlayamadım. BU vekilin, mensubu olduğu partinin 30'lu yıllarındaki çizigisinde kaldığı anlaşılıyor.

Mehmet Akif'in varlığı da bu zihniyetten çok çekmiştir. Ülkemizin kurtarılışında manevi kumandanlık yapmış olan bu zatın varlığı bu zihniyetten çok çekmiştir. Kurtarmak için canını siper ettiği vatanı ona dar edilmiştir. Şimdide Akif'in hayatını gençlere sevdirmeyi amaç edinmiş bir kitaptan rahatsız olmuş ve gitmiş şikayet etmiş.

Kınıyorum desem hafif kalıyor, yadırgıyorum desem yine hafif kalıyor. Bu nasıl bir kafa desem yine aynı. Fikir düşmanlığı, kitap düşmanlığı nereye kadar. Önemli bir suç işlenmiş ki gibi birde bunu Meclis'e taşımak... Bunu not aldım. Yazacağım ki ileriki nesiller böyle şeylerin de yaşandığını okusun!"

CHP'nin Mehmet Akif Ersoy rahatsızlığı olarak gündeme gelecek olan bu önergeye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın ne cevap vereceği ise merak konusu.

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER