ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Nisan 2013 Pazar 21:08

CHP'liler Roman vatandaşlarla göbek attı

CHPliler Roman vatandaşlarla göbek attı


Bakırköy'de düzenlenen Roman Çalıştayı'nda, programa katılan yüzlerce Roman vatandaş göbek atıp oynadı. Programı organize edenler, vatandaşları yerlerine almakta zorlandı. Programda yer alan CHP'liler de Roman vatandaşları oyunlarında yalnız bırakmadı.

Roman vatandaşların Bakırköy’de düzenledikleri programa CHP’liler de katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş ile çok sayıda CHP’li milletvekili ve belediye başkanı da programda yer aldı.

Bakırköy’de Atatürk Yaşam ve Spor Köyü Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte Roman vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Müzik eşliğinde uzun süre oynayan Romanları sandalyelere oturtmak mümkün olmadı. Sık sık “Sandalyelere oturun, oturduğunuz yerde oynayın” şeklinde anonslar yapıldı. Ancak vatandaşlar her müzik çaldığında hemen oynamaya başladığı için sandalyelerin büyük bir kısmı boş kaldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş de kendini Roman havasına kaptırdı. Oynayan Romanların arasına karışan Güneş de bir süre oynadı ve göbek attı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Roman vatandaşların sorunlarını bildiklerini ve çözebileceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Eğitim sorununuz var ve çocuklarınız sağlıklı eğitim almıyor. Bunun için mücadele edeceğiz. Eğitimde ayrımcılığa kesinlikle son vereceğiz. Konut sorununuz var onu da biliyorum. Kentin içinde sizleri yerinizden söküp kentin varoşlarına atıyorlar. TOKİ konutlarında oturmaya zorunlu kılıyorlar sizi. Yapacağımız şu, bahçeli konutlar olacak ve Roman kardeşlerimiz kendi kültürlerini bahçeli konutlarda oturarak sürdürecekler. Sağlık ve iş sorunlarınız var. Başkanınız güzel bir şey söyledi. ‘Bir kilo makarna, pirinç istemiyoruz, biz iş istiyoruz iş’ diyorsunuz. İşiniz, aşınız olmalı. Huzur içinde beraberce özgürce bu güzel ülkede yaşamalıyız.” diye konuştu.

Programda üçüncüsü düzenlenen Roman Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi okundu. CHP’lilere plaket verildi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER