ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Ekim 2014 Pazartesi 19:20

CHP’li vekil yargılanacak

CHPli vekil yargılanacak

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın şüpheli sıfatı ile yargılanacağı davanın 15 Ekim’de başlayacak.


İstanbul Taksim’deki “Gezi Parkı” eylemleri sürecinde Afyonkarahisar’da gösteri yapan 54 kişi hakkında açılan ve CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın da şüpheli sıfatı ile yargılanacağı davanın 15 Ekim’de başlayacağı kaydedildi.

Kentte geçtiğimiz Mayıs ve Haziran aylarında yurt genelinde yapılan Gezi Parkı eylemelerine destek veren ve Cumhuriyet Halk Partisi ve çeşitli sivil toplum örgütleri ile sendika üyelerinin aralarında bulunduğu 54 kişi hakkında Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcısı Ahmet Çamoğlu tarafından, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet gerekçesi ile kişiler hakkında kamu davası açılması talebinin Afyonkarahisar 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiği bildirildi. 54 kişi hakkında Çamoğlu’ndan önceki savcı dosya ile ilgili ek gerekçesiyle ek kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Ancak dosyayı tekrar inceleyen Çamoğlu 54 kişi hakkında kamu davası açılması talebi ile mahkemeye başvurdu ve mahkemede dava açılmasını kabul etti.

Toptaş, davanın Türkiye’nin demokrasiden uzaklaştığını gösteren ibretli bir mesele olduğunu söyleyerek, kendisinin dosyasının ayrıldığı ve dokunulmazlığı kalktıktan sonra yargılanacağını kaydetti.

“NEYE KARŞI DURACAĞIZ?”

Davaya tepki gösteren Toptaş, dava ile ilgili şunları söyledi:

“Bu eylemler Türkiye’nin dört bir yanında barışçıl nitelik taşıyan eylemlerdi. Ancak hükümetin politikaları ile biranda ülke kan gölüne döndü. Eylemlere katılanlar doğaya ve tarihe duyarlılık gösteren insanlardı. Fakat hükümet bu eylemeleri en şiddetli şekilde bastırmaya çalıştı. Savcının açtığı bu davada ben yargılanmayacağım, benim dosyam ayrılmış, ben dokunulmazlığım kalktıktan sonra yargılanacağım. Sorun benim yargılanmamın ötesinde, barışçıl bir gösteride, Anayasal haklarını kullanmasına karşı dava açılması hukukun ne hale geldiğini gösteren ibretlik bir görüntüdür. Bu dava hükümetin, polisin, savcının barışçıl bir gösteriye bakış açısını gösterdiği, Türkiye’nin giderek demokrasiden uzaklaştığını göstermektedir. Ne olmuş yani Afyonkarahisar’da insanlar polisin İstanbul’daki eylemlerine müdahalesine tepki göstermişse? Polisin İstanbul’da yaptığı eylemleri kim destekliyor? Bunu protesto etmeyeceğiz de, neyi protesto edeceğiz, neye karşı duracağız. Hükümetin demokrasiyi getirdiği nokta bu.”

Aralarında çok sayıda öğrenci, sendikacı ve CHP üyesinin bulunduğu 54 kişinin yargılanmasına 15 Ekim’de, 1. Asliye Ceza Mahkemesinde başlayacağı belirtildi.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER