ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2013 Perşembe 17:53

CHP'li Tarhan: O günden itibaren..

CHPli Tarhan: O günden itibaren..

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dış politikadaki tutumunu eleştirdi.


CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dış politikadaki tutumunu eleştirirken, "Yaklaşık yüz yıllık dış politikamız 'yurtta sulh, cihanda sulh' esasına dayalıyken, bu adam Türkiye'yi bir orta doğu cengaverine dönüştürmek istedi. Kalpak giydi yakışmadı, ata bindi düştü. Ben 'o günden itibaren milli hayvanımız attır' diyorum. Siz bilirsiniz değil mi kalpak da at da Atatürk' e yakışır." ifadelerini kullandı.

Tarhan Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının anayasaya girişinin 79. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen panelde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her konuda bilgi sahibi olduğunu ifade eden Tarhan, "Evli olamayan herkes evlensin, en az 3 çocuk yapılması isteniyor. Ayrı merdivenlerden kadınlar insin çıksın, ayrı kaldırımlardan yürünsün isteniyor. Ülkemizi bir cezaevi işletmesine çevirdi. Duvarlarda billboardlarda sadece onun resmi var. Satılmadık sahil, orman, yeşil alan, arazi kamu malı kalmamış. Oysa satılanlarla inanın ülkenin bütün açlarını sonsuza dek doyurabilirdik. Üstüne kahve, tatlı da olmak üzere. Dizilerden çocuk sayısına kadar kürtajdan emzirme süresine kadar her konuyu biliyor. Yakında pilav yapılırken ıslatılmalı mı ıslatılmamalı mı pirinç muhtemelen onun da tarifini ondan alacağız. Özellikle promterden konuşma yapmadığı zaman is iyice çığırından çıkıyor." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dış politikadaki tavır ve tutumunu da eleştiren Emine Ülker Tarhan, şeyle konuştu: "Adam Suriye'deki iç savaşa açık açık taraf olmaktan ve desteklediği özgür Suriye ordusunun kafaları gövdeden ayırmasından rahatsız olmuyor. Tecavüze uğrayan kadınlardan rahatsız olmuyor. Ama karma eğitimden vapurdan inenlerin ne giydiğinden rahatsız oluyor. Üstelik bunlardan bir de mağdur oluyor. 'Yaşam boyu mağduriyet ödülü' diyor gençler, kime verilecek sizce? Ülke içinde ki karışıklıklar yetmezmiş gibi Ortadoğu'da da bir savaşa sürüklemek istedi bu adam. Yaklaşık yüz yıllık dış politikamız 'Yurtta sulh, cihanda sulh' esasına dayalıyken, bu adam Türkiye'yi bir orta doğu cengaverine dönüştürmek istedi. Kalpak giydi yakışmadı, ata bindi. Ne oldu? Düştü. Ben diyorum ki o günden itibaren milli hayvanımız attır diyorum. Siz bilirsiniz değil mi? Kalpakta atta kime yakışır? Atatürk' e yakışır. Gayette iyi bilirsiniz."

MİLLET ARTIK KENDİ GÖLGESİ İLE KAVGA EDER DURUMA GELDİ

Başbakan'ın asabi olmasının halka da yansıdığını ve bu gerginlik nedeniyle erkeklerin öfkelerini en yakınındaki kadınlardan çıkarttığını da iddia eden Tarhan, "Bir Başbakan halkının yüzde ellisi ile şiddetli geçimsizlik yaşıyor. Burada bir yüzde elli daha var. Bunu unutmuş görünüyor. O böyle olunca herkes o bu kadar asabi olunca herkes gölgesi ile savaşacak, kavga edecek hale geliyor. Erkekler öfkelerini en yakınlardaki kadınlardan alıyorlar. Sürekli aynı kavgaları yapan ve raf ömrünü tüketmiş birisi aslında bizi yönetiyor. Elinde bir ahlak metre çocukların etek boylarını ölçüyor. Kızlı erkekli oturma mesafelerini ölçüyor. Ama bu gençlerin çoğu yoksul. Çoğu işsiz. İnanın Boğaziçi mezunları bile iş bulamadıklarından yakınıyorlar. Bu ülke ne kadar işsiz olsalar da gençlerle dolu." dedi.

Panele CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP li Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Partinin İl Başkanı Halil Furat, İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, partililer ve vatandaşlar katıldı.  

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER