ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Haziran 2014 Pazar 16:48

CHP'de 21 milletvekili İhsanoğlu için imza atmadı!

CHPde 21 milletvekili İhsanoğlu için imza atmadı!

CHP Grubu'nda 21 milletvekili, MHP ile ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanlığına aday gösteren dilekçeye imza vermedi.


CHP, İhsanoğlu'nu aday gösteren 111 imzalı dilekçeyi bugün TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu.

111 imza arasında, Bağımsız Burdur Milletvekili Hami Yıldırım ve Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın imzası yer alırken, CHP'li 21 milletvekili imza atmadı.

İmza atmayan milletvekilleri arasında Eski Genel Başkan, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün bulunuyor.

EKMEL BEY İÇİN İMZA ATMAYAN MİLLETVEKİLLERİ VAR

CHP'nin cumhurbaşkanlığı için adaylık başvurusunda imzası olmayan milletvekilleri şöyle:

Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Ankara Milletvekilleri Milletvekili Gökhan Günaydın, Aylin Nazlıaka ve Emine Ülker Tarhan, Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Arif Bulut, Yıldıray Sapan ve Osman Kaptan, Aydın Milletvekili Lütfi Baydar, Denizli Milletvekilleri Adnan Keskin ve İlhan Cihaner, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, İstanbul Milletvekilleri Nur Serter ve Oktay Ekşi, İzmir Milletvekilleri Birgül Ayman Güler ve Güldal Mumcu, Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Mersin Milletvekili İsa Gök, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün.

SÜHEYL BATUM TARHAN'I ÖNERDİ

Öte yandan, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, cumhurbaşkanı adaylığı için CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan adına imza topladığına dair haberlere ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

CHP'li Batum, "(Abi imza verir misin, bir tane versene ne olur) diye imza toplanır mı? Eğer böyle bir ihtiyaç hissedilirse imza verilir" dedi.

Anayasaya göre, 20 milletvekilinin aday gösterebildiğine işaret eden Batum, bunun, genel başkanların, genel merkezlerin aday belirleyemeyeceği anlamına geldiğini söyledi.

''BELKİ YARIN TEK BAŞIMA KALACAĞIM''

Batum, adaylarının daha olmadığını, düşündüğünü ifade ederek, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, CHP adayı olamayacağını savundu. Batum, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Ben de Ekmeleddin Bey yerine, Emine Ülker Tarhan'ın aday olmasını isterim. 20 kişi de gelir, 'Evet, doğru biz de istemiyoruz' ya da 'Biz de başkasını istiyoruz' derse, o zaman ona oy verilir. Böyle bir yetkimiz var, bu yetkinin ortadan kaldırılmasını kabul etmiyoruz. Yetki, genel merkezlerde değil. Bir milletvekili olarak neden kendi anayasal hakkımı başkalarına verdirteyim. Tarhan'ın adaylığı için belki yarın, tek başıma kalacağım. Tek başıma bile kalsam, İhsanoğlu'na imza vermek istemiyorum. Başvurunun altında benim imzamı kimse göremeyecek, çoluğum, çocuğum da göremeyecek. 'Sevmiyorum ama elim mecbur kaldı' diyerek, bahane yaratmak durumunda kalmayacağım."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER