ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 18:34

CHP İl Başkanı Salıcı: Saldırılar provokasyondur

CHP İl Başkanı Salıcı: Saldırılar provokasyondur

. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, basın açıklaması yaparak saldırının provokasyon amaçlı olduğunu söyledi.


Esenyurt'ta, Kobani’ye yönelik saldırıları protesto etmek isteyen bir grup, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe binasına saldırarak camlarını kırmıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, basın açıklaması yaparak saldırının provokasyon amaçlı olduğunu söyledi.

Esenyurt’ta dün akşam saatlerinde IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto etmek isteyen bir grup birçok işyerini ve aracı yakmıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, saldırılarda hedef olan partisinin ilçe binasını ziyaret etti. Saldırıların provokasyon olduğunu belirten Salıcı, “Kobani’deki insanlık dramını protesto ettiğini söyleyen kesimlerin içine karışmış kişiler tarafından bizim bakışımıza göre provokatör kişiler tarafından bir saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırı başka siyasi partilere ve iş yerlerine de gerçekleştirildi. İlçe binamızın meydana bakan kısmındaki camlarda bu saldırının izlerini görebilirsiniz. Dün 3 saat boyunca şuanda jandarma ve polis kordonu altında bulunan Esenyurt Meydanında maalesef polis yoktu. 3 saat boyunca bu saldırılar devam etti, ilçe binamızda mahsur kalan arkadaşlarımız oldu.” dedi.

“TÜRK BAYRAĞINA, ATATÜRK BÜSTLERİNE SALDIRI PROVOKASYONDUR”

Türk Bayrağına ya da Atatürk büstlerine yapılan saldırıların insani hassasiyet ve duyarlılıkla hiçbir alakasının bulunmadığını ifade eden Salıcı, şöyle konuştu: “Bunlar çok açık ve net provokatif eylemlerdir, provokasyondur. Bir yerde duyarlılık oluşturmaya çalışırken başka bir yerde toplumun temel ve ortak değerlerine saldırı ikisi birbiriyle uyuşmayan şeylerdir. Dolayısıyla Türk Bayrağına ve Atatürk heykeline yapılan saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez ve tamamıyla provokatif eylemlerdir. CHP ya da diğer siyasi partilere yapılan saldırılarda hiçbir şekilde kabul edilemez, bunların tamamı provokasyondur.”

CHP’nin Kobani’de yaşanan insanlık dramına karşı insani bir duyarlılık gösterdiğini kaydeden Salıcı, “Türkmenlere, Ezidilere yönelik saldırıya da CHP bu duyarlılığı göstermişti, İstanbul’daki örgütümüz ve belediyelerimiz aracılığıyla insani yardım götürmüştür.” diye konuştu. Demokrasi içi talepleri aşan, şiddete dönüşen eylemlerin karşısında olduklarını ifade eden Salıcı, “İnsani bir duyarlılık göstermek ne kadar doğruysa şiddete bulaşmak ve şiddetin içinde olan bir protesto gerçekleştirmekte o kadar yanlıştır.” dedi.

Güvenlik tedbiri alınmamasını eleştiren Salıcı, “Güvenlik tedbirlerinin olayların gerçekleştiği zamanda alınmasını bekliyorduk. Dün olaylar gerçekleşirken ortada alınmış herhangi bir tedbir yoktu. Dolayısıyla emniyet ve valilik üzerine düşeni sonuna kadar yapmak zorundadır.” açıklamasında bulundu.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER