ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Haziran 2014 Pazartesi 13:32

CHP çatı adayını AK Parti'nin köklerinde buldu

CHP çatı adayını AK Partinin köklerinde buldu

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün yapılacak görüşmede CHP olarak MHP'ye eski AK Parti'li Abdüllatif Şener'i önereceği iddia edildi.


Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Devlet Bahçeli'nin 'çatı aday' formülüne yeşil ışık yakan ve bu yönde arayışlara giren Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün yapılacak görüşmede CHP olarak MHP'ye eski AK Parti'li Abdüllatif Şener'i önereceği iddia edildi. Şener, 2007'de Deniz Baykal'ın da Cumhurbaşkanı adayıydı.

Devlet Bahçeli ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun çatı aday görüşmelerinin üçüncü turu bugün yapılıyor. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığına ortak aday gösterme teklifine sıcak bakan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu yönde arayışlara koyulmuştu. Daha önce iki kaz görüşen iki lider bugün bir kez daha buluşacak. Kılıçdaroğlu bugün Devlet Bahçeli'ye CHP olarak üzerinde karar kıldıkları ismi de sunacak.

KULİSLER ŞENER İSMİYLE ÇALKALANIYOR

CHP'nin adayının kim olacağı sorusunun yanıtını arayan Ankara kulislerinden sürpriz isimler konuşuluyor.

Yenişafak'ın haberine göre; Sabah saatlerinde İslam Konferansı Örgütü eski başkanı Ekmelettin İhsanoğlu'nun ismi gündeme geldi fakat kulislerde Abdüllatif Şener'in 'çatı adaylığı' yoğun bir şekilde konuşuluyor.

EKLEMEDDİN İHSANOĞLU KİMDİR?

Her kesimden oy alır beklentisi

Abdüllatif Şener için Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Herkesten her kesimden oy alabilecek bir aday olmalı' şeklinde çizdiği çerçeveye uygun isim yorumları yapılıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Şener sayesinde sağ seçmenden de oy almayı hedeflediği belirtiliyor.

Deniz Baykal'ın da adayıydı

Abdüllatif Şener'in ismi 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de gündeme gelmişti. Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Şener'in AK Parti içinden Cumhurbaşkanı olmasını istemişti.

Memleketi de seçmedi

Cumhurbaşkanı adayı olamayınca 2007'deki seçimlere katılmayan Şener, ardından kurucusu olduğu AK Parti'den de istifa etti. 2009'da Türkiye Partisi'ni kuran Şener, genel başkan olarak beklediği havayı yakalayamayınca 2011'deki genel seçimlerde memleketi Sivas'tan bağımsız aday oldu. Şener bu seçimlerde yüzde 4,5 oy alarak barajı aşamadı.

3 yıl sonra kapattı

Şener, 2009'da bazı çevrelerin büyük beklentileri altında kurduğu Türkiye Partisi'ni 2012 yılında kapattı

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER