ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Nisan 2014 Çarşamba 10:22

CHP (1) oyla seçimi kazandı

CHP (1) oyla seçimi kazandı

Bazı il ve ilçelerde siyasi partilerin oyların yeniden sayılması için yaptıkları itirazların ardından sandıklar açıldı ve oylar yeniden sayıldı.


Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde itiraz üzerine yapılan sayım sonucunda AK Parti adayı Kamil Ceylan'ın 17 oyla seçimi kazandığı bildirildi.

Yerel seçimlerin ardından yapılan oy tasnifi sonucu CHP adayı Salih Erbay'ın 4 oy farkla seçimi önde tamamlaması üzerine AK Parti, İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı kabul etmesi ve sayıma yeniden sayıma başlaması üzerine adliye binası önünde çok sayıda CHP taraftarı toplandı. Polis ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı.

Polis ekiplerinin uyarılarına rağmen dağılmayan partililere seslenen CHP adayı Salih Erbay, İlçe Seçim Kurulu ve polis memurlarının zor durumda kalmaması için partililerden dağılmasını istedi.

Erbay, hukuki sürecin devam ettiğini, gerekirse kendilerinin de İl Seçim Kurulu'na somut belge ve ifade tutanaklarıyla müracaat edeceklerini söyledi.

Yeniden yapılan sayımın tamamlanmasının ardından AK Parti ilçe binasında açıklama yapan Köyceğiz İlçe Başkanı Mustafa Özkaya, teşkilat olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti.

Mahmudiye'yi 7 oyla AK Parti almıştı ama....

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde de resmi olmayan sonuçlara göre 7 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden AK Parti adayı Ayşe Güney'in itirazı üzerine yeniden sayılan oylarla CHP'nin adayı İshak Gündoğan'ın bir oy farkla belediye başkanlığına seçildiği ilan edildi.

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, Mahmudiye belediye başkanlığını CHP'nin adayı İshak Gündoğan, bin 511 oyla kazandığı, ilçenin mevcut belediye başkanı ve AK Parti adayı Ayşe Güney ise bin 504 oy alarak seçimi kaybettiği bildirilmişti.

Güney, avukatlarının İlçe Seçim Kuruluna gelerek, resmi olmayan sonuçlara itiraz etmesi üzerine oylar yeniden sayıldı. Sayım sonucunda Gündoğan'ın bin 508, Güney'in ise bin 507 oy aldığı tespit edildi.

Gündoğan'ın bir oy farkla belediye başkanlığına seçildiği kaydedildi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER