ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 22:50

Cezaevi çıkışında gerçekleşen cinayetin ardından husumet çıktı

Cezaevi çıkışında gerçekleşen cinayetin ardından husumet çıktı


Antalya’da tahliye olduğu cezaevi çıkışında öldürülen İsmet Yıldız’ın cinayet zanlısı ve azmettiricisi olduğu iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı. Zanlının, cinayeti, ağabeyinin katili olduğunu düşündüğü için işlediği öğrenildi.

Antalya’da kavgadan dolayı girdiği cezaevinden 10 Ocak 2013’te tahliye olan İsmet Yıldız, E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Olayı aydınlatmak için çalışma başlatan Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Yıldız’ın, ölmeden önce taksi şoförüne saldıranlar için ‘düşmanlarım’ dediğini tespit etti. Bu iz üzerinden giden ve ailenin ifadelerini takibe alan ekipler, Yıldız’ın, cezaevine girmeden önce eski ortağı Burhan K. ile aralarında husumet olduğunu tespit etti. Burhan K.’nın da bu dönemde çıkan bir tartışma soncu İsmet Yıldız’ın dükkanında öldürüldüğü ve ailenin, bundan, Yıldız’ı sorumlu tuttukları tespit edildi. Aile fertlerini takibe alan ekipler, yaptıkları çalışmalar sonucu cezaevi önünde Yıldız’ın saldırıya uğradığı takside de aile fertlerinin parmak izlerine ulaştı. Delilleri toplayan ekipler 10 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerden 6’sı, sorgularının ardından serbest bırakılırken, Burhan K.’nın kardeşleri O.K. (42), İ.K. (52) ile yeğenleri H.Ç. (34) ve D.Ç. (34) şüpheli olarak alıkonuldu. Poliste susma haklarını kullanan zanlılardan H.Ç.’nin cinayeti işlediği, diğerlerinin de azmettirici olduğu iddia edildi. Zanlıların, Yıldız’ın tahliye gününü, duruşmalara girerek öğrendiği de tespit edildi. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER