ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Eylül 2013 Pazartesi 19:46

Çevik Bir'den savunma

Çevik Birden savunma

'Gerekirse silah bile kullanırız' sözünün şahsımla ilgisi yok


28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. 

Çevik Bir’in savunması hakim ve savcıların soruları ile sona erdi.

Genelkurmay’ın 28 Şubat döneminde haftalık basın açıklamaları yaptığını hatırlatan savcı Kemal Çetin, Çevik Bir’e gazetelerde yer alan ‘demokrasiye balans ayarı’ Genelkurmay’ın sözünü yalanlayıp yalanlamadığını sordu. Çevik Bir'de Genelkurmay’ın her konuda açıklama yapmak zorunda olmadığını ve bu sözü kendisinin söylemediğini iddia etti.

Savcı ayrıca Çevik Bir’e ‘toplumun büyük bir kesiminin tarafından kabul edilen kıyafetlerin TSK personelinin eşlerine yasaklanması konusunda baskıları nasıl değerlendirdiğini’ sordu. Çevik Bir, soruya "TSK müesseselerinde uygulanan kurallar vardır. Bu kıyafetlere başka yerde karışma hakkımız yok. Benim annem de başörtülü." cevabını verdi. Bir avukatın bazı gazetelerde yer alan ‘gerekirse silah bile kullanırız’ sözünü hatırlatması üzerine Çevik, "Tamamen uydurmadır. Gelsinler ispat etsinler. Her şeyimi vereyim. Şahsımla bununla ilgisi yoktur. Her gazetecinin yazdığı şeye cevap vermem söz konusu değildir." dedi.

Davaya yarın da sanıkların savunmasının alınması ile devam edecek.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER