ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Haziran 2014 Çarşamba 14:35

Çetin Doğan'a tepki: Bu adamı lütfen konuşturmayın

Çetin Doğana tepki: Bu adamı lütfen konuşturmayın

Balyoz sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın tahliye sonrası yaptığı açıklamalara, diğer sanıklardan tepki geldi.


Balyoz davasında tahliye olan generallerden subaylara kadar herkesin, Çetin Doğan'ın açıklamalarına tepki gösterdiği hatta "bu adamın gömleğini bize giydirmesinler" dedikleri iddia ediliyor. 

Balyoz sanığı emekli Org. Çetin Doğan’ın tahliye olduktan sonra yaptığı açıklamalar sivil siyaset kadar Balyoz sanığı diğer askerleri de rahatsız etti. Star gazetesinden Kıymet Sezer'in haberine göre, tahliye sevinci yaşamalarına karşın yeniden yargılanmayı bekleyen yüzlerce muvazzaf ve emekli askeri personel, Çetin Doğan’ın yaptığı açıklamaların kendi üzerlerine yapıştığından yakınırken, davanın bir numaralı sanığı olan Doğan’ın kurduğu planlardan dolayı yaşadıkları mağduriyetin bu açıklamalarla daha da artacağından duydukları endişeleri dile getirdiler. Asker mağdurları, “Bu adamın gömleğini bize giydirmesinler” dediler.

28 Şubat davasında Çevik Bir, Balyoz davasında Çetin Doğan

Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi’nin “yeniden yargılanma” kararıyla 230 emekli ve muvazzaf askeri personel geçtiğimiz hafta tahliye sevincini yaşadılar. Ancak cezaevinden çıkarken Çetin Doğan’ın yaptığı açıklamalar bu sevincin üzerine gölge düşürdü. Askeri kaynaklar, 28 Şubat davasında Çevik Bir, Balyoz davasında Çetin Doğan gibi isimlerin mağdur ettikleri subayların cezaevinde büyük tepkisiyle karşılaştıklarını anımsatırken, cezaevinde bazı generaller de dahil tutuklu Balyoz sanıklarının ağır tepkisiyle karşı karşıya kalan Çetin Doğan’ın bir duruşmada, “Bir tek ben suçluyum, gerekiyorsa ben alırım cezayı” dediğini anımsattılar. Çetin Doğan’a tepki duyan ve çoğu ne BÇG, ne de darbe planları hakkında hiçbir bilgisi olmadığını savunan emekli ve muvazzaf generaller şimdi de tahliye sırasında Çetin Doğan’ın yaptığı açıklamalardan yakındılar. Edinilen bilgiye göre, tahliye sevincini yaşayan generalinden subayına çok sayıda Balyoz sanığı, Doğan’ın açıklamalarının tüm Balyoz sanıklarına sirayet ettiği algısını yarattığını ve kendilerini mağdur ettiklerinden yakındılar. “O konuşuyor, bizim üzerimize yapışıyor yaptığı açıklamalar. Sanki Balyozcular adına bu adam çıkıyor açıklama yapıyor. Balyoz’da Çetin Doğan’ın gömleğini bize giydirmesinler.”

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da Çetin Doğan’a sert tepki gösterdi. Doğan’ın kendi egosunu esas alan bir zihniyette olduğuna işaret eden Boyraz, “Kendi kurtulunca vatanın kurtulacağına, kendi mamur edilince milletin mamur edileceğine; kendi mağdur edilince de vatan ve milletin mağdur edilmişliğine hükmeden marazlı bir ruh hali içerisinde” dedi. Boyraz, Çetin’in kullandığı ifadelerden dolayı savcıları göreve çağırdı. Boyraz, “Fakat cezaevinden kendini dışarı atan her sanığın mağdur olduğu inancı ile öfke ve intikama dönüşmüş bir üslup kullanması düşündürücü” diye konuştu. 
 

ÇETİN DOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER