ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 16:48

Cemal Uşşak, çözüm sürecini yorumladı


 Akil İnsanlar Komisyonu'nda yer alan gazeteci yazar Cemal Uşşak, bu yapının barış süreci konusunda çok önemli olduğunu söyledi. Uşşak, muhalefetin çözüm süreci ve Akil İnsanlar Komisyonu hakkındaki eleştirileri için, "Siyasi hesaplar üzerinden bakıyorlar. Ben bu sorun şöyle çözülür veya bu kan böyle durur, demelerini beklerdim. Ama alternatif bir çözüm sunmuyorlar." ifadesini kullandı.

Akil İnsanlar Komisyonu İç Anadolu Bölgesi Sekreteri seçilen gazeteci yazar Cemal Uşşak, Moral FM’de Selahattin Kocaaslan’ın sunduğu Sabah Gündemi programına konuk oldu. Uşşak, Türkiye’de 30 yıldır terör sorunu yaşandığının altını çizerek, "Akmakta olan bir kan var. 40 binden fazla insanımız Türk’ü ile Kürt’ü ile canını kaybetmiş. Milyarlarca dolar ekonomimize maliyeti olmuş. Bunun çözülmesi için şimdiye kadar hiç denenmemmiş bir usulle iktidar partisi bir inisiyatif alıyor. Bu çözüm sürecinin sonuca ulaşması için gazeteciler ve akademisyenlerden destek istiyor." diye konuştu. Vicdan sahibi herkesin bu kanın durması için üstüne düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Uşşak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu çözüm yöntemini tasdik etmeyen muhalefet mensuplarını şunu sormak isterim. Sizin teklifiniz ne? Siz akan kanı nasıl durduracaksınız? Siz bu problemi nasıl çözeceksiniz? ‘Terörle, silahla, güvenlik güçleri mücadele edecek’ derseniz 30 yıldır zaten bunu yaptık. Dağa giden akışı da durdurmadı. Tabir yerindeyse dağ 5 defa doldu ve boşaldı. Yine de olmadı. Bir taraftan dağ boşalıyor diğer taraftan arkasından yine sizin komşularınızdan ve topraklarınızdan doluyor. Sanıldığı gibi Güneydoğu’dan da değil. İstanbul’dan Esenyurt’tan, Gazi Mahallesi’nden Mersin’den İzmir’den insanlar dağa gitmeye devam ediyor. Neden gidiyorlar? Bunu üzerinde kafa yorulması gerekirdi. Ama ne yazık ki siyasi hesaplar üzerinden bakıyorlar. Ben, ‘Bu sorun şöyle çözülür veya bu kan böyle durur.’ demelerini bekliyorum."

"Seçilen Akil İnsanlar Komisyonunda neden kanaat önderlerinin olmadığı yönünde eleştiriler var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna da Uşşak, "Kanaat önderlerinin de heyette yer alacağı bekleniyordu. Ama her halde muhalefetin o çerçevede meseleyi suiistimal etmesinden endişe edilmiş olmalı ki bölgedeki kanat önderleri dâhil edilmedi. Zaten o kanat önderleri bölgelerinde o akil insanların yapması gerekenleri yapıyorlar. Heyette yer alıp almalarını çok fazla kıymeti harbiyesi yok. Zaten onların çoğu bu görevleri bir karşılık beklemeden yapıyorlar." karşılığını verdi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER