ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ekim 2014 Perşembe 10:39

Cem Garipoğlu’na cellat muamelesi

Cem Garipoğluna cellat muamelesi

Münevver Karabulut’u öldüren ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun mezar taşına ismi yazılmadı.


Türkiye, 17 yaşındaki Münevver Karabulut'u katleden Cem Garipoğlu'nun ölümüne kilitlendi. Cezaevinde intihar eden Garipoğlu toprağa verildi ama ölümüyle ilgili söylentiler bitmedi.

Garipoğlu'nun öldü gösterilip kaçırıldığı iddiaları akılları karıştırırken; mezar taşına adının yazılmaması dikkat çekti. Bu da Osmanlı dönemindeki cellatları hatırlattı. Tarihçi-yazar Tayfun Er, Osmanlı'daki cellat mezarlarına ilişkin olarak şu bilgileri verdi: "Para karşılığı can aldıkları için Osmanlı'da cellatlar öldüklerinde normal mezarlıklara gömülmezdi. İnsanların gelip beddua etmemesi, mezarlarının tahrip edilmemesi için cellatların mezar taşlarına isim yazılmazdı. Bu yüzden celladın hangi mezarda yattığı zamanla unutulurdu."

AŞAĞILAMANIN GÖSTERGESİ

Cellatların mezar taşının yaklaşık 1 metre 80 santimetre boyunda, dört köşeli, kaba ve yontulmamış taşlardan yapıldığını söyleyen Tayfun Er, "Bu taş cinsi de aşağılamanın bir göstergesidir. Cellat mezar taşlarından günümüzde 5-6 adet kaldığı sanılıyor" dedi. Garipoğlu'nun mezar taşına adının yazılmamasının altında da bir tahribata uğrayacağı endişesinin yattığı tahmin ediliyor. İleriki zamanda yazılıp yazılmayacağı da merak konusu.

Takvim 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER