ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 23:13

Çelik, maaşının bir kısmını Siirtli çocuklar için harcıyormuş


Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çelik, yaklaşık 5 ay önce Siirt’te terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda helikopterin düşmesi sonucu 16 silah arkadaşı ile birlikte şehit oldu. Memleketi Kayseri’de düzenlenen törenle vasiyeti üzerine babasının mezarının yanı başına defnedildi. Şehit uzman çavuş, geride ise 3,5 yıl görev yaptığı Siirt’te güzel anılar bıraktı.

    Şehidin, maaşının belli bir miktarını Siirtli yoksul çocuklara ayırdığı ortayla çıktı. İbrahim Çelik, evden işe giderken, hafta sonlarında çarşıya çıktığında onu karşılayan bir grup Siirtli çocukları unutmuyor ve onlara yemek ısmarlıyordu. Mendil satan, ayakkabı boyacılığı yapan çocuklarla adeta arkadaş olan şehit, onlarla daha samimi sohbet etmek içinde Kürtçe öğrendi. Çocuklara rastladığında aç olanlara da yemek ısmarlıyordu. Bin yıllık kardeşliğin en güzel örneğini sergileyen şehit İbrahim Çelik, silah arkadaşının söylediği gibi artık Siirtli çocuklarında komutanı olmuş ve çocuklar onun yolunu gözler olmuştu.

    Jandarma Uzman Çavuş Oktay Balkıs, Şehit Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çelik’in hem devresi hem de ev arkadaşı. 3,5 yılı birlikte geçirdiler. Balkıs, devresinin şehit haberiyle yıkıldı ve görevde olması nedeniyle cenazesine katılamadı. Arkadaşını ve annesini unutmayan Oktay Balkıs, 4 ay önce 'Annem' dediği şehit devresi İbrahim Çelik’in annesi Kamer Çelik’in elini öpmeye geldi. Cenazesine katılamadığı devresinin mezarını ziyaret etti.

    Kamer Çelik’in “Sen de benim oğlumsun” diye karşıladığı Oktay Balkıs, ev arkadaşı ve devresi İbrahim Çelik ile yaşadıklarını anlattı. Balkıs, devresinin yokluk içinde büyüdüklerini ve yaşadıklarını dile getirerek Siirtli sokakta satıcılık yapan çocuklara sahip çıktığını ifade etti. Çarşıya çıktığında çocukları unutmayan şehidin, maaşının belli bir miktarını çocuklara harcadığını aktardı.

    Siirtli çocukların bile hafta İbrahim Çelik’in geleceğini gün beklediklerini anlatan Balkıs, “İbrahim hiç kibirli değildi ve çocuklara o kadar sahip çıkardı ki bizde şaşırdık. Siirtli çocuklarında kardeşinden farklı olmadığını söyler ve ilgi gösterirdi. Mendil ve sakız satan, ayakkabı boyacılığı yapan çocukları sever, onlara hiçbir şey almadan ellerinde sattıkları eşyaların daha fazlasında para verirdi. Karnı aç olanlara yemek ısmarlardı. Birlikte yemek yerken yanımıza çocuklar gelirdi. İbrahim o an hemen bizim yediğimiz yemeğin aynısından çocuklara da ısmarlardı. Onların gönlünü alırdı. Siirtli çocuklar İbrahim’i çok severdi. İbrahim, üstündeki elbiseler kirli olmasına rağmen bazı çocuklara sarılır ve öperdi. O kadar iyi niyetli. Hatta onları severken de, kendisinin de onlar gibi yokluk içinde büyüdüğünü söylerdi.” dedi.

    Oktay Balkıs, Siirt’te görev yaptığını belirterek, “Devrem İbrahim Çelik’in çocuklarla daha iyi konuşmak ve onlarla daha iletişim kurmak için Kürtçe bile öğrenmişti. Onlarla Kürtçe selamlaşır ve öğrendiği kelimelerle hal hatırlarını sorardı. Çocuklar buna çok sevinirdi.” diye konuştu.

    Balkıs, görevde olması nedeniyle cenazesine katılamadığı devresi için geciken görevi yerine getirmek için izin aldığını ve Kayseri’ye gelerek hem ailesini ziyarete ettiğin hem de mezarı başına gittiğini anlattı.

    Anne Kamer Çelik, oğlunun ev arkadaşı olan Oktay Balkıs’ı bildiğini ve kendilerini ziyaret etmesinden dolayı mutlu olduğunu, ayrı bir sevinç yaşadığını belirti. Oğlu ile ilgili birçok anısını Oktay’dan dinlediğini anlatan Kamer Çelik, “Oğlum Siirtli çocukların durumlarını anlatırdı ve çok üzüldüğünü belirtirdi. Yardım ettiğini biliyorduk. Kendisi de aslında yokluk içinde büyüdü. Her zaman da insanlara yardım etmeyi severdi. İbrahim’in yeni başkaydı. Komutanları bile çok seviyordu. Hatta komutanı İbrahim’in şehit olmasından dolayı büyük üzüntü yaşadığını biliyoruz. O'nun yatağında yatarak ağladığını öğrendik.” diye konuştu.

    Oktay Balkıs, helikopter kazasında şehit olan Kayserili İbrahim Çelik’in yanı sıra diğer şehit Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur’un mezarını ziyaret etti. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER