ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2013 Cuma 14:18

Çeçen cinayetinde KGB şüphesi

Çeçen cinayetinde KGB şüphesi

Ünlü'yü takip ederek ofisine gelen iki zanlı "susturuculu" silahla infazı gerçekleştirdi. Polisin görüntülerini çıkardığı bu adam ki?


Çeçenistan'ın Türkiye fahri konsolosu Medet Ünlü, Balgat'taki ofisinde profesyonel bir suikaste kurban gitti. Ünlü'yü takip ederek ofisine gelen iki zanlı "susturuculu" silahla infazı gerçekleştirdi. Ünlü, kafası, göğsü ve kolundan aldığı üç mermi ile olay yerinde yaşamını yitirdi. İnfaz yöntemi Rus

Ankara'da gündeme bomba gibi düşen infaz önceki gün akşam saat 19.00 sıralarında Medet Ünlü'nün Çetin Emeç Bulvarı üzerindeki ofisinde meydana geldi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre özel bir araçla olay yerine iki saldırgan geldi. 40 - 45 yaşlarında ve başında şapka olan bir tetikçi, Ünlü'nün ofis olarak kullandığı dairenin zilini çaldı.

Bugün gazetesinde Kamil Elibol'un haberine göre, Ünlü'nün kapıyı açmasıyla içeri giren meçhul saldırgan, birkaç dakika sonra daireden çıkarak hızla olay yerinden uzaklaştı. Suikast sırasında silah sesinin duyulmaması, cinayetin susturucu takılı bir tabanca ile işlendiğini gündeme getirdi. İstanbul'daki Çeçen komutanlara dönük suikastlerde de susturuculu silahlar kullanılmıştı. Medet Ünlü'yü öldüren tetikçi ile eylemde "gözcülük" yapan ikinci saldırgan izini kaybettirdi.

ÜÇ KURŞUNLA VURULDU

Ailesi olay gecesi saat 00.30 sıralarında Medet Ünlü'yü ofis ve cep telefonlarından uzun süre aradı. Ancak kendisinden bir haber alamayınca polise ihbarda bulunuldu.

Olay yerine gelen polis ekibi çilingirle içeri girdiğinde Ünlü'nün kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. Ünlü'nün kafa, göğüs ve koluna sıkılan üç kurşunla öldürüldüğü belirlendi.

İlk etepta olaya Asayiş Şubesi Cinayet Masası Büroları el koydu. Ancak, Ünlü'nün suikaste kurban gittiği anlaşılınca soruşturma Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubeleri'ne devredildi.

PROFESYONEL İNFAZ

İnfaz tarzı İstanbul'da geçtiğimiz yıllarda Çeçen komutanlara dönük suikastleri andırdı. İnfazın arkasında Rusya Gizli Servisi KGB'nin olabileceği iddia ediliyor.

Polis, bölgedeki kamera kayıtlarının yanı sıra kısa bir süre önce Rusya'dan Türkiye'ye giren kişileri ve Rus vatandaşlarını incelemeye aldı. İnceleme sonucunda Çeçenlere yardım çalışmalarıyla tanınan iş adamı Medet Ünlü'yü bir Çeçen vatandaşının öldürdüğü tespit edildi.

Şüphelinin kimlik bilgileri ile olay yerinde güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri, 81 il emniyet müdürlüklerine gönderildi. Katillerin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri Türkiye'ye giriş yapan yabancı uyruklu kişilerin kayıtları ile karşılaştırılıyor. Ayrıca polis, katil zanlılarının Türkiye'den kaçma ihtimaline karşı tüm havalimanları, kara ve deniz hudut kapılarını uyardı.

TEHDİT ALIYORMUŞ

Suikastin ardından ifadesine başvurulan Ünlü'nün ailesi işadamının son dönemde sık sık tehdit edildiğini belirterek, "Her tehdit olayından sonra 'ben kimseden korkmuyorum' şeklinde konuşurdu" dediler. Soruşturmada Medet Ünlü'nün yabancı bir Gizli Servis bağlantılı suikaste karşı Çeçen uyruklu özel bir korumasının olduğu öğrenildi. Ancak, infaz günü korumasına izin verip erken gönderdiği iddia edildi. TEM ve İstihbarat Şubeleri Ünlü'nün son üç aylık telefon görüşme dökümlerinide incelemeye aldı. Güvenlik kamerası kayıtlarından katillerin olay yerine geldiği özel araç araştırılıyor.

KATİLİN GÖRÜNTÜLERİ KAMERADA

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile infazın yapıldığı bina, çevredeki işyerleri ile bölgedeki MOBESE kameraları incelemeye alındı. Kamera kayıtlarında şapkalı tetikçi ile ona gözcülük yapan ikinci saldırgana ait görüntülere ulaşıldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri, 2,5 saat süren incelemede suikastçilere ilişkin delil aradı.

Ofisten alınan parmak izlerinin 12 milyon parmak izinin bulunduğu sistemde mukayese edilmesinin bir hafta süreceği öğrenildi. Olay yerinden toplanan boş mermi kovanları ile cesetten çıkartılan çekirdekler balistik inceleme için Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi.

ÖLDÜRÜLEN ÇEÇEN SAYISI 7 OLDU

Son cinayetle Türkiye'ye sığınıp değişik illerde yaşayan Çeçen vatandaşlar arasında suikaste uğrayıp öldürülenlerin sayısı 7 oldu. İlk cinayetlerin başladığı 2008 yılından bu güne İstanbul'da 6, dün de Ankara'da bir Çeçen silahlı saldırıda öldürüldü.

Suikastlerin, 1990'lı yıllarda Ruslara karşı başlatılan Çeçen direnişinde aktif rol oynamış kişilere yönelik olması dikkat çekti. İlk Çeçen cinayetinde 17 Eylül 2008 tarihinde Gazhi Edilsuhtanov öldürülmüştü.
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER