ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Nisan 2014 Cuma 17:49

Çeçen cinayeti kameralara böyle yansıdı!

Çeçen cinayeti kameralara böyle yansıdı!

Zeytinburnu'nda 2009 yılında evinin önünde öldürülen Çeçen lider Ali Osaev'in cinayet anına ait görüntüler ikinci duruşmaya günler kala ortaya çıktı.


Ali Osaev, 26 Şubat 2009 akşamı Zeytinburnu Gökalp Mahallesi, 37'nci Sokak'taki evinin girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürüldü. Cinayetin ardından çevredeki güvenlik kameraların inceleyen polis ekipleri, yaşanan cinayetle ilgili olarak soruşturma başlattı.

Kamera görüntüleri durşmaya yetişti

Geçtiğimiz Mart ayında Bakırköy Adliyesi'nde görülen cinayet davasının ilk duruşması sırasında dosyada bulunmadığı iddia edilen güvenlik kamera görüntüleri 18 Nisan Pazartesi günü görülecek dava dosyasına konulduğu ortaya çıktı.

Öldürme anı saniye saniye görüldü

Güvenlik kamera görüntülerinde, Zona kod adını kullanan Temur Makhauri olduğu iddia edilen katil zanlısı, Çeçen lider Ali Osaev'in evinin önüne arabasını park etmesini bekledikten sonra peşinden koşuyor ve binanın girişindeki merdivenlerde ateş ettiği görünüyor. Katil daha sonra olay yerinden hızlıca uzaklaşıyor.

Katilin eşkali belli oldu

Avukat Ömer Yüzgül ise, 21 Nisan günü çeçen cinayetleri davasının 2. duruşmasının görüleceği belirterek, “Dosyada olmayan görüntüler şuan dosyadadır. Güvenlik kameralarında her şey açıkça belirlidir. Bu görüntülerle katilin eşkali açıkça belirlenecektir" dedi.

CİNAYET ANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER