ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ekim 2014 Perşembe 14:16

Çavuşoğlu: Esed rejiminin mutlaka gitmesi gerekiyor

Çavuşoğlu: Esed rejiminin mutlaka gitmesi gerekiyor

Çavuşoğlu, "Esed rejiminin mutlaka gitmesi gerekiyor. Onun yerine daha kapsayıcı bir yönetimin gelmesi gerekiyor. Bunu ortadan kaldırmadan bölgeye istikrar ve güven getirilmez." dedi.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Esed rejiminin mutlaka gitmesi gerekiyor. Onun yerine daha kapsayıcı bir yönetimin gelmesi gerekiyor. Bunu ortadan kaldırmadan bölgeye istikrar ve güven getirilmez." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kosta Rika Dışişleri Bakanı Manuel Gonzalez Sanz ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bir soru üzerine Türkiye’nin gerek içerden gerekse dışarıdan Suriye’ye yönelik bir kara operasyonu yapmasını isteyenlerin olduğunu kaydeden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bölgedeki terör örgütlerinin yok edilmesinden sonra boşluğun Esed rejimi tarafından doldurulması gerektiğini vurguladı. Suriye’de siyasi dönüşümün mutlaka gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Esed rejimin gitmesi gerekiyor. Onun yerine daha kapsayıcı bir yönetimin gelmesi gerekiyor. Şuanda bahsettiğimiz bütün konuların temelinde Esed rejiminin politikaları yatmaktadır. Bunu ortadan kaldırmadan bölgeye istikrar ve güven getirilmez." şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE, ÜZERİNE DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPACAKTIR'

Suriye’de ılımlı muhalefetin desteklenmesi gerektiği üzerinde duran Çavuşoğlu, Türkiye’nin müttefik ülkelerle bazı konularda farklı görüşte olduğunu kaydetti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bu konuda bir anlaşmaya varıldığında Türkiye, bölgede terörle mücadele ile istikrar ve güvenliğin sağlanması konusundaki rolünü oynayacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yani, üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır." dedi.

"YANLIŞLARINDAN GERİ DÖNME EĞİLİMİ İÇİNDELER"

Askerin olası bir durumda bölgeye mobilize edilmesi için Meclis’ten tezkereyi geçirdiklerini kaydeden Çavuşoğlu, insanları sokağa kışkırttığı gerekçesi ile HDP’ye yüklendi. Çözüm sürecini baltalamaya yönelik eylem içinde olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, "Ama şu anda yanlışlarından geri dönme eğilimi içindeler. Kendilerine tavsiye ediyoruz ki, bu tür yollara tevessül etmesinler. Ülkemizin istikrar ve barışını bozacak eylemlerden uzak dursunlar." şeklinde konuştu.



 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER