ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2014 Perşembe 07:37

‘Casusluk’ta 5 polis serbest bırakıldı

Casuslukta 5 polis serbest bırakıldı

2 kişi savcılık, 3 kişi ise mahkemece serbest bırakıldı.


Ankara’da, “yasadışı dinleme ve casusluk” suçlarını işledikleri iddiasıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüpheli polislerden 5’i emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 2 kişi savcılık, 3 kişi ise mahkemece serbest

Milliyet'in haberine göre, Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak’ın da aralarında bulunduğu diğer polislerin emniyetteki sorguları sürerken, eski Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı, eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Erdil, 1. sınıf emniyet müdürleri Sadettin Akgüç ile Hasan Ali Okan da emniyete gelerek teslim oldu.

Gözaltında bulunan şüphelilerden Hüseyin Özbilgin’in, Yenimahalle’deki MİT yerleşkesi içinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a bağlı olarak 2013’te kurulan Müşterek İstihbarat Koordinasyon Merkezi’nde (MİKM) görevlendirildiği ve polis olarak MİKM toplantılarına katıldığı öğrenildi. Güvenlik birimlerinin istihbarat paylaşımını tek çatı altında toplamayı amaçlayan ve 2013’te kurulan merkezde, emniyet, Jandarma, MİT ve Genelkurmay Başkanlığı temsilcileri görev yapıyor.
5 polisin ifadesini alan Ankara Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük, şüphelilerden 2. sınıf emniyet müdürleri Serkan Şahan, Uğur Eski ve komiser Mustafa Sakin’i tutuklanmaları istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevkederken, komiserler Engin Erarslan ve Serahsi Şen’in ise serbest bırakılmasına karar verdi.

MAHKEME 3 KiŞiYE YURTDIŞI YASAĞI KOYDU

Mahkemeye sevk edilen Şahan, Eski ve Sakin, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi Hülya Tıraş tarafından sorgulandı. Tıraş, 3 şüpheliyi de adli kontrol kararıyla serbest bıraktı. Adli kontrol kapsamında şüphelilere yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER