ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Şubat 2013 Cumartesi 07:17

Canlı bombayı ele veren detay

Canlı bombayı ele veren detay

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki patlamaya ilişkin açıklama yaptı.


Başbakan Erdoğan, Ankara 'daki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın kimliğine ilişkin kesin sonucun sabah açıklanacağını söyledi ve ekledi:

'SALDIRGAN KAFATASINDAKİ BENDEN TESPİT EDİLDİ."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , ABD 'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyla ilgili olarak , "Şu ana kadar kafatasındaki bir ben onun kimliğini ortaya koydu. Emin olmak için DNA testlerine gitme noktasıyla sabah kesin bir neticeye varacağız. Şu anda olay DHKP-C kesin" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk TV'de Teke Tek programına katılarak Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

ABD Büyükelçiliği'ne yönelik saldırı hakkında konuşan Erdoğan şöyle konuştu:

"Şu an itibari ile son geldiğimiz nokta, personel girişinde, canlı bomba özel güvenliği geçer geçmez patlatıyor. Kendisi malum akıbete uğruyor. Şu ana kadar kafatasında ki bir ben onu kimliğini ortaya koydu. Emin olmak için DNA testlerine gitme noktasıyla sabah kesin bir neticeye varacağız. Şu anda olay DHKP-C kesin. Böyle bir eylemi yapmasının ardından yatan gerçeklerde bizim vardığımız neticeye göre, bazı eylemler var. Bütün bunlar netleştikten sonra bunların açıklamasını yapalım. Büyükelçiyi aradım geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Ölen bekçiye allah rahmet eylesin. Didem Tuncay'ın durumu ağır. Geçmiş olsun diyoruz."

"SURİYE İLE BU İŞİN İLİŞKİSİ OLACAĞI NETİCESİNE VARMIYORUM"

Büyükelçilik saldırısının Suriye ile ilglii olup olamadığı sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, "Suriye ile bu işin ilişkisi olacağı neticesine varmıyorum. DHKP-C şu anda bazı adımlar atıyor. Biz bunlarla ilgli atılana adımlara yönelik ciddi operasyonlar oldu. Bundan dolayı polisimizi kutluyorum. Bir dairede 11 çelik kapı çıkıyor. İtfaiye merdiveni ile içeri giriyor. 11 avukat evrakları yakıyor. Bilgisayarlar, hafızalar alınmış durumda. Türkiye'de dışarıda 'avukatım' diye gezenler onalara sahip çıkıyorlar. Ana muhalefetin genel başkanı da bu işe sahiplenme noktasına gidiyor" şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca, "Medya içeride, basın mensupları içeride. İçerideki basın mensuplarının büyük bir kısmı DHKP-C'lidir. Bunların arasında hükümlü olanlar var, tutuklu olanlar var. Bunlar güzel şeyler değil. Bizim teröre karşı mücadele vermemiz lazım. Teröristin iyi kötüsü olmaz. Ortak mücadele verirsek Türkiye pike yapar" dedi.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER