ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Nisan 2014 Çarşamba 13:28

Çankaya Köşkü’nde bir ilk: Atlı birlik ile karşılama


Çankaya Köşkü’nde bir ilk yaşandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün daveti üzerine Türkiye’ye gelen Letonya Cumhurbaşkanı Andirs Berzins, Köşk’ün protokol kapısında atlı birliklerce karşılanarak tören alanına kadar süvariler eşliğinde götürüldü.

Bir dizi temasta bulunmak üzere Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Letonya Cumhurbaşkanı Berzins, Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşılandı. Karşılama töreninden önce Köşk’ün protokol kapısında atlı birliklerce karşılanan konuk cumhurbaşkanına tören alanına kadar süvarilerce eskortluk yapıldı. Çankaya Köşkü’nde bir ilki teşkil eden atlı birliklerce karşılamada süvariler tarihteki Türk devletlerin bayraklarını taşıdı. Renkli görüntülere neden olan bu uygulamanın Çankaya Köşkü’ne çıkan diğer devlet başkanlarına da yapılacağı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından resmi törenle karşılanan Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins, daha sonra baş başa ve heyetler arası görüşmeye geçti. İki ülke arasındaki işbirliğin daha ileri düzeylere taşınmasına yönelik bir dizi anlaşmaların da imzalanacağı Çankaya Köşkü’ndeki imza törenin ardından iki cumhurbaşkanının ortak basın toplantısı düzenlemesi öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Gül, konuk cumhurbaşkanı onuruna Çankaya Köşkü’nde resmi akşam yemeği verecek.

 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER