ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Kasım 2014 Salı 16:47

Çanakkale'de kadına şiddete karşı yürüdü

Çanakkalede kadına şiddete karşı yürüdü

Çanakkaleli kadınlar, kadınlara yönelik şiddeti protesto etmek için yürüdü. Ellerindeki balonları havaya salarak, kadına yönelik ayrımcılığa ve şiddete tepki gösterdi.



Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü dolayısıyla bir yürüyüş düzenlendi. Salı Pazarı'nda biraraya gelen kadınlar, ellerindeki dövizlerle sloganlar atıp Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Türkiye’de kadına yönelik her geçen gün artan şiddeti protesto ederek, her sloganın ardından gökyüzüne balon uçurdular. Buradaki etkinlik, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte konuşan Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, erkek kaynaklı şiddeti mümkün kılanın, sosyal yapılarda yer alan kodlamalar olduğunu söyledi. Uluşal, "Bunun neticesinde erkekler şiddeti içselleştirmekte, ataerkil toplumsal yapılarda da şiddete yol açmaktadır. Sonuç olarak, şiddeti sonlandırmak için bütüncül bir işleyiş gereklidir. Erkek iktidar ve ayrıcalığına dayanan yapılara karşı durmak, ortadan kaldırmak ve de şiddet hareketlerinin kültürel ve sosyal manada onay görmesinin önüne geçilmelidir. Toplumda, toplumsal cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldırmak gerekir. Bu sadece kadın sorunu değil, toplumsal bir sonuçtur." şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından kadınlar sessizce dağıldı.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER