ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Haziran 2013 Pazar 11:17

Can Dündar'ın provakasyonunu Vali bozdu!

Can Dündarın provakasyonunu Vali bozdu!

Gazeteci Can Dündar, Gezi Parkı'na müdahale sırasında yaptığı açıklamalar ile twitterde trend topic listesine girdi. İşte o an söyledikleri...


Milliyet muhabiri Gazeteci Can Dündar, Gezi Parkı'na müdahale sırasında Taksim'deydi. Olayların ilk sıcak anında Halk TV'ye bağlanan Can Dündar, inanılmaz açıklamalar yaptı.

Müdahaleden sonra İstanbul Valisi Mutlu ile görüştüğünü belirten Dündar, onun da çaresiz olduğunu söyledi.

Can Dündar müdahaleye ilişkin yaptığı 'Gerçek bir savaş manzarası. Ben kaç yıldır gazetecilik yapıyorum bu kadar pervasızca yapılmış müdahale görmedim" sözleri ile twitterda bir anda gündeme oturdu.

KATLİAM HAZIRLIĞI BU

İşte canlı yayında yaptığı olay açıklamalar;

*Annelerin kucağından çocuklarını alıyorlar. Çocukların çığlıklarına tanık oluyorum. Bir katliam hazırlığı bu... Akıl alır gibi değil. Buna inanamıyorum.

*Gerçekten çok kötü şeyler olacak. Bunu başbakan göremiyorsa bizim birşeyler yapmamız lazım.

*Ben kaç yıldır gazetecilik yapıyorum bu kadar pervasızca yapılmış müdahale görmedim. Biraz önce Vali ile görüştüm "çaresizliğini söyledi'.

TOMA'NIN ÖNÜNE YATARIM

*Ben de bir babayım gerekirse oraya gidip TOMA"nın önüne yatacağım. Başka yolu yok. İstedikleri nedir yanı. Bir parkı koruyor bu çocuklar. Bu şiddet neyin intikamı alınıyor, akıl alır gibi değil.

*Böyle barışçıl bir şeyi şiddetle ezmeye kalkarlarsa bundan sonraki kuşağı tamamen şiddet kanalına yöneltmiş olacaklar. Devletin yüzüyle ilk kez tanışıyor bu çocuklar. Böyle bir tanışma çok ağır sonuçlar doğuracak.

SAVAŞTA BİLE BU OLMAZ

*Herkesten rica ediyorum. Buraya yardım elini uzatmak için ne mümkünse yapsın. Herkes başbakanı bu çılgınlıktan vazgeçirmek için ne kanalı varsa kullansın.

*Bu meydanı böyle teslim almak böyle zulüm uygulamak, hakikaten hiçbir siyasetçinin göze alabileceği birşey değil. En basit savaşta bile kadınlar ve çocuklar korunur. Çocukların üstüne gaz atılan bir savaş görmedim. Şu anda tanık oluyorum. Bu akıl alacak birşey değil. Çocuklar ciyak ciyak ağlıyor.

VALİ'DEN CAN DÜNDAR'A YANIT

Vali Can Dündar ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Can Dündar, Vali'den 'kendi çocukları için yardım' istemiş.

İşte Vali'nin anlattıkları :

"Can Bey ile kısa süreli bir görüşme yaptık. Kendi çocuklarının orada olduğunu söylediler. Bu konuda da benden yardımcı olmamı istedi. Ben de birebir çocukları için yardımda bulunamayacağımı bütün çocuklar için gerekli hassasiyet gösterildiğin söyledim. Sonra bir sıkıntı olmadığını gördük.

Benimle yaptığı konuşması yanlış aktarıldı. Basına yanlış aktarım olduğu anlaşılıyor. Bizim yaptımız ortada.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER