ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Temmuz 2014 Pazartesi 22:05

Çalışanlara Arınç'tan kötü haber:"Tatil yok"

Çalışanlara Arınçtan kötü haber:"Tatil yok"

Arınç, bayram süresince köprü ve otoyollardan geçişin ücretsiz olacağını, bu uygulamamanın 26 Temmuz 00.00’da başlayacağını, 31 Temmuz Perşembe günü sabah 07.00’da sona ereceğini ifade etti.


28 Temmuz’da Ramazan Bayramı’nın başlayacağını kaydeden Arınç, “Perşembe ve Cuma günlerinin idari izinli sayılıp sayılmayacağı konusunda bir beklenti oluşmuştu. Hayır, sayılmayacak. Bayram 30’u akşamı bitmiş olacak” dedi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda Gazze’de yaşanan felaketin üzerine de odaklandığını belirten Arınç, “Maalesef İsrail’in Gazze’ye yönelik yürüttüğü ve son olarak kara harekatıyla birlikte genişlettiği saldırılar gündemimizdedir. Bunları şiddetle kınadığımızı, lanetlediğimizi ifade etmiştik. Gazze’de büyük bir trajedi yaşanıyor. Şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 500 yüzün üzerindedir. Binlerce yaralı vardır. İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı bu acımasız ve toplu cezalandırmanın ulaştığı noktada katliamı lanetliyoruz” diye konuştu.

Bakanlar Kurulu’nun Gazze’ye yönelik saldırılar nedeniyle 3 günlük yas kararını aldığını bildiren Arınç, “Uygulama yarın sabah başlayacak. Türkiye’de Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek bakımından yas ilan edilmesi kararı verilmiştir. İsrail hükümeti Gazze’ye yönelik söz konusu acımasız saldırılarını durdurmalıdır. Bu Türkiye’nin görüşüdür. Ateşkes sağlanması konusundaki çabaları da desteklemekteyiz” şeklinde konuştu.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER