ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Nisan 2014 Cuma 22:22

Çalılıklar arasında 4 ceset bulundu

Çalılıklar arasında 4 ceset bulundu

Çalılıklar içinde bulunan biri kadın ve çocuk 4 kişiye ait cesetlerin, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen kaçaklara ait olduğu tahmin ediliyor.


Edirne merkeze bağlı Budakdoğanca köyü yakınlarında donarak öldüğü tahmin edilen 2'si bir anne ve bebeği olmak üzere 4 kişinin cesedi bulundu.

Bulgaristan sınırına yaklaşık 500 metre mesafede bulunan ve Kapıkule Sınır Kapısı’nın kuzeybatısında bulunan Türkiye’nin son köyü olan Budakdoğanca köyünde bir insanlık dramı yaşandı. Üzerinden uzun zaman geçmesi nedeniyle bozulan cesetler, jandarma tarafından alınarak İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Budakdoğanca Köyü Muhtarı Ayhan Kıyıcı, cesetlerin, bir köylünün tarlasına gitmesi sonucu bulunduğunu söyledi. Köylerinden sürekli kaçak göçmenlerin geçtiğini belirten Kıyıcı, ancak ilk defa ölümle sonuçlanan bir vaka ile karşılaştıklarını belirtti. Kıyıcı, bebeğine sarılmış vaziyette bulunan anne ile bebeğinin cesedinin kendilerini derinden etkilediğini kaydetti.

Savaşların, ekonomik sıkıntıların yaşandığı Orta Doğu, Uzak Doğu ve Afrika ülkelerinden Avrupa ülkelerine geçmek üzere yola çıkan insanlar, insan kaçakçıları tarafından sınıra yakın bölgelere bırakılıyor. Büyük sıkıntıların yaşandığı kaçak geçiş yolculuğuna katılanların bir bölümü Yunanistan ve Bulgaristan üzerinden Avrupa ülkelerine geçmeyi başarırken, önemli bir kısmı güvenlik güçleri tarafından sınıra yakın bölgelerde yakalanıyor.

Kış döneminde yaşanan kaçak geçişlerinde ise tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Trakya’nın dondurucu soğuğunda yollarına devam etmek isteyen kaçaklar donmak üzere iken askerler tarafından yakalanıyor. Bazıları ise dondurucu soğuğa dayanamayarak hayatını kaybediyor. Yıl boyunca özellikle Meriç Nehri yatağında çok sayıda kaçak göçmen cesedi bulunuyor.

Son kaçak ölümü ise Türkiye’nin Bulgaristan sınırına yaklaşık 500 metre mesafede bulunan Budakdoğanca köyünde gerçekleşti. Aylar öncesinde köy üzerinden sınırı geçmek isteyen kaçaklardan 4’ü Kırçeşme mevkiinde bulunan bir dereyi geçtiği sırada ıslandıktan sonra dondurucu soğuğa teslim oldu. Yolculukları sırasında bir çalılığa sığınarak korunmaya çalışan kaçaklar yaşamlarını yitirdi. Kaçaklardan bir annenin çocuğuna sarılmış vaziyette bulunan cesedi ise yürek burktu.








KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER