ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Mart 2017 Çarşamba 17:22

ByLock'la "kullanışsız olduğu için" yazışmamış

ByLockla "kullanışsız olduğu için" yazışmamış

Adana'da daha önce görevden ihraç edilen 2 polis memurunun "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı Sanık Mustafa Ş: "ByLock'u 2015 yılında telefonuma yükledim ancak kullanışsız bir programdı. Bu programdan hiç kimseyle herhangi bir şekilde yazışmadım"


Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında daha önce görevden alınan biri tutuklu 2 polis memurunun yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Mustafa Ş. tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı. Tutuksuz Zeki A. ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Sanık Mustafa Ş. savunmasında, vatanını ve milletini seven birisi olduğunu, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Örgüte karşı görev yaptığını ileri süren Mustafa Ş, "ByLock'u 2015 yılında telefonuma yükledim ancak kullanışsız bir programdı. Bu programdan hiç kimseyle herhangi bir şekilde yazışmadım. Programın FETÖ tarafından kullanılan kriptolu bir program olduğunu da o tarihte bilmiyordum. Ben programı indirdiğimde, diğer benzer yazışma programlarındaki gibi kişi listesini göremedim. Bu nedenle kullanamayacağımı anladım." ifadesini kullandı.

Sanık, Bank Asya'da eşine ait hesabın ne zaman açıldığını bilmediğini ileri sürerek, "2016 yılında araba alacağımızda eşim bankada parası olduğunu söyledi. Parayı çekti ve bana verdi." dedi.

Zeki A. da ByLock programını asla kullanmadığını ve ancak daha önceden telefonuna indirip sildiği programlar arasında olup olmadığını hatırlamadığını iddia ederek Bank Asya hesabını eşine ait altınları değerlendirmek için açtıklarını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, Mustafa Ş'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER