ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Aralık 2014 Çarşamba 11:07

Büyükelçiler Çanakkale'de bir araya gelecek

Büyükelçiler Çanakkalede bir araya gelecek

Dışişleri Bakanlığı'nın 2008'den itibaren her yıl düzenlediği büyükelçiler toplantısı, 9 Ocak 2015 tarihinde Çanakkale'de yapılacak.


Dışişleri Bakanlığı'nın 2008'den itibaren her yıl düzenlediği büyükelçiler toplantısı, 9 Ocak 2015 tarihinde Çanakkale'de yapılacak. Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü münasebetiyle bu şehirde yapılacak toplantıya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve yurtdışında görev yapan büyükelçiler katılacak.

Toplantının hazırlık çalışmaları için Çanakkale’ye gelen Büyükelçi Serap Özcoşkun Vali Ahmet Çınar, Vali yardımcıları Saim Eskioğlu, Cemal Yıldızer, Ömer Faruk Ateş, Bekir Sıtkı Dağ ve diğer yetkililerle biraraya geldi. Büyükelçiler toplantısını her sene başka bir şehirde yaptıklarını belirten Özcoşkun, Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı dolayısıyla Çanakkale’ye karar verdiklerini söyledi. Bakan Çavuşoğlu’nun da katılacağı toplantıyı Çanakkale’de yapacak olmanın sevincini ve heyecanını yaşadıklarını ifade eden Özcoşkun, beraberindeki heyetle gezdikleri Gelibolu Yarımadası’ndan çok etkilendiklerini, büyükelçilerin de aynı duyguları paylaşacağından enim olduğunu vurguladı. Toplantının taslak programıyla ilgili bilgi veren Vali Çınar ise hazırlıklar için ilgili kurumlara talimat verdiğini belirtti.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER