ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ağustos 2014 Cumartesi 15:56

Büyük zafer çoşkuyla kutlandı

Büyük zafer çoşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü tüm yurtta düzenlenen etkinliklerle kutlandı.


30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü kutlamaları çerçevesinde Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni yapıldı.

Tören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın tören aracının üzerinden vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Vali Mutlu, "Herkesin Zafer Bayramı kutlu olsun" diyerek. araçtan halkı selamladı.

Törende daha sonra İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı çekildi. 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Başak, Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmasını tank üzerinden yaptı.

Başak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde asil Türk milleti ve kahraman ordu Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen, milletin bağımsızlığını perçinleyen Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Türk ulusunun vatan sevgisine ve özgürlük tutkusuna güvenerek, Başkomutan Mustafa Kemal'in önderliğinde, "Ya istiklal ya ölüm" diyerek zaferi kazandığını ifade eden Başak, şunları kaydetti: 

"Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk birliğini, kudret ve kabiliyetini, vatanseverliğini çelikleşmiş bir ifadesi olarak her zaman yüce millete layık ve onun emrinde olmanın şeref ve onurunu yaşamaktadır. Gücünü ulusumuzun sonsuz sevgi ve desteğinden alan, her zaman zaferlerle beraber medeniyet taşıyan kahraman ordusu ve neferleri, 92 yıl önce olduğu gibi bugün de milletinin emrindedir. Aynı inanç ve kararlılıkta vatanı için seve seve canını feda etmeye hazırdır. Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, milletin vicdanına tercüman olarak İstiklal Marşı'nda gençliğe şu çağrıyı yaptı; 'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı. Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı, verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı.' Genç neslin bu anlayışla vatanın ve ulusun geleceğine ve bu eşsiz esere sahip çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın. Zafer Bayramı bütün ulusun kutlu olsun."     

Konuşmanın ardından resmi geçit töreni başladı.

Tören, kara, deniz ve hava kuvvetlerinin oluşturduğu karma bando eşliğinde motorlu ve yaya birliklerinin geçişi ile hava araçlarının gösteri uçuşlarıyla tamamlandı.

İstanbullular, Vatan Caddesi'ndeki resmi geçit törenini coşkuyla izledi.

İzmir

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Cumhuriyet Meydanı'nda resmi geçit töreniyle kutlandı. 

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun tören birliklerini denetlemeleriyle başladı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından askeri birlikler, resmi geçit töreniyle katılımcıları selamladı.

Törene yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Türk Bayrağı'nı sallayarak geçit törenine eşlik etti. 

Tören sırasında Türk Hava Kuvvetlerine ait uçak ve helikopterler de alanın üzerinden geçerek, kutlamalara katıldı.

Antalya

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Antalya'da da törenler düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Tören sonunda bazı siyasi parti ve dernek temsilcileri de Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

Daha sonra Vali Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Can ile Antalya Valiliğine geçerek tebrikleri kabul etti.

Törenler ardından Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Antalya'daki askeri birlikler, geçit töreniyle vatandaşları selamladı.

Anıtkabir ziyaretçi akınına uğradı

Büyük Zafer'in 92. yıl dönümünde Anıtkabir, sabah saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. 

Devlet erkanın katıldığı resmi törenin ardından halkın ziyaretine açılan Anıtkabir, yurt içinden ve yurt dışından gelen çok sayıda misafiri ağırladı.

Askerlerin nöbet değişimi ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.

Ziyaretçiler arasında; yaşlılar, gaziler, çocuklar ve turistlerin de bulunduğu 7'den 70'e her kesimden katılımcı yer aldı.

Anıtkabir Komutanlığı, Zafer Kulesi'ndeki film odasında vatandaşlara Anıtkabir belgeseli izlettirdi, ziyarete gelen çocuklara komutanlıkça hazırlatılan "Atatürk ve Çocuk" dergisi armağan edildi.

Başarılı öğrenciler Anıtkabir'de

Ayrıca Siirt'te TEOG sınavında başarılı olan 98 öğrenci Anıtkabir'i ziyaret etti. Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ödül olarak Ankara'ya getirilen öğrenciler fotoğraf çektirdi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER