ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 13:49

Bursa'nın fethini sergiye taşıdılar

Bursanın fethini sergiye taşıdılar


Bursa Kent Konseyi (BKK) Ressamlar Çalışma Grubu, ‘Bursa’nın Fethi’nin 687. yıldönümü kutlamaları kapsamında resim sergisi açtı.

Tayyare Kültür Merkezi Sami Güler Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışına, Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkan Yardımcısı Necati Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı adına Muhsin Özlükurt, Ressamlar Çalışma Grubu Temsilcisi Ümran Topsakal ve çalışma grubu üyeleri katıldı. Serginin açılışında konuşan Necati Şahin, Bursa’nın fetih coşkusuna gönüllü ressamların da katkı koymasının çok anlamlı olduğunu ifade etti. Çalışma Grubu Temsilcisi Ümran Topsakal ise tarihimizde önemli bir yeri olan Bursa’nın fethini tablolara yansıtmaya çalıştıklarını belirtti.

19 gönüllü ressamın 28 eserinin bulunduğu sergide, Ümran Topsakal, Sevcan Sözeri, Nevin Çalışkan, Sema Balıkçıer, Ahmet Yaşar, Nefise Gökalp, Zafer Özenbaş, Türkan Uz, Meral Türkan, Necmiye Beki, Nevzat Çiçek, Erol Cincil, Hülya Barışıker, Ramazan Alper, Perihan Bent, Yüksel Barkut, Ümmü Karaoğlu, Memduha Yılmaz ve Rezzan Demirhan’ın eserleri yer alıyor.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER